новини детски

Начало | новини детски | Малки, големи, интересни и красиви – музеят „Земята и хората“ ще се напълни с котки за изложба

Малки, големи, интересни и красиви – музеят „Земята и хората“ ще се напълни с котки за изложба

Аз детето | 2018-05-10

Малки, големи, интересни и красиви – музеят „Земята и хората“ ще се напълни с котки за изложба

На 12 и 13 май 2018 г. (събота и неделя) от 10 до 17 ч. в музея „Земята и хората“, София ще протекат две поредни Международни изложби на котки.

Посетителите ще се наслаждават на повече от 100 котки от десетки редки породи, както и на домашни котки, които ще се състезават в два отделни конкурса за най-красива котка през двата изложбени дни. Много от участниците са носители на титли: шампион, интер шампион, гранд интер шампион, европейски шампион. Кастрираните се състезават помежду си за титла европейски премийор. Котките се оценяват по стандартите за породи на Европейската федерация по фелинология (FIFe) от 3-ма Международни съдии: г-н Фабио Брамбила, Италия; г-н Хенри Хорнел, Полша и г-жа Анна Вайбрандс, Холандия.

В края на всеки ден всички номинирани котки биват показвани на общото съдийско жури на церемонията Бест ин шоу и най-красивата от тях става победител на изложбата. Освен по породи котките са разделени и по възраст. Най-малките участници са на 4 месеца. Най-възрастната котка ще получи наградата „Ветеран на изложбата“.

Посетителите и изложителите ще могат да си направят моментални снимки в специално отделен за това кът и да запечатат моменти с любимите котки завинаги. На изложбата много фирми за храни и аксесоари ще отворят щандове и ще зарадват любителите на котки с награди и викторини, както и с вкусни лакомства. Защитата на дивите роднини от семейство котки е грижа на WWF, които отново ще имат щанд през двата дни.

На втория етаж на Музея ще бъдат изложени платна на художничката Милена Вълчанова, която пренася котките с много любов върху платното с помощта на графика, масло и акварели. За втори път котаракът Румен (и засмян) ще бъде представен. Награден с купа за най-добър блогър през 2017 г., той пак ще изпрати своята Ч. Т., или по-просто – доверено лице, да представи неговите мъдри мисли, изписани върху различни предмети. Част от събраните средства от продажбите им ще бъде предоставена с благотворителна цел за бездомните животни.

Посетителите ще срещнат други любители на котките, ще имат подробна информация за предпочетената порода и за котенцата, които очакват развъдниците, за да изберат домашен любимец, отгледан с любов и отговорност. За осигуряване на максимален комфорт и намаляване нивото на стрес, клетките са покрити от трите страни. Така се избягва прекият контакт с ръце между посетителите и котките.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град