покани

Начало | покани | Макдоналдс™ България отбелязва юбилейния Световен ден на детето в Макдоналдс™ - 5 години в помощ на детската усмивка

Макдоналдс™ България отбелязва юбилейния Световен ден на детето в Макдоналдс™ - 5 години в помощ на детската усмивка

| 2006-11-20

Макдоналдс™ България чества за пети юбилеен път Световен ден на детето в Макдоналдс - благотворителна кампания, по време на която ресторантите на Макдоналдс по целия свят набират средства за Благотворителните Фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC®) и местни благотворителни каузи в помощ на деца в неравностойно положение.

В България инициативата е подкрепена от всички ресторанти на Макдоналдс като в рамките на три седмици, от 10 до 30 ноември 2006 г., по 10 стотинки от стойността на всяко Детско меню Happy Meal™, ще бъдат дарени в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подпомагаща дейности за подобряване здравето и условията на живот на децата в България.

На 18 ноември в ресторанта на Макдоналдс на пл. “Славейков” в София от 13.30 до 15.00 часа популярните телевизионни водещи Ники Кънчев, Иван и Андрей, Део и Лео, Ники Илиев, Ирен Онтева, Надя Обретенова, Радина Червенова, заедно със знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Таня Богомилова, Илиана Раева, Здравка Йорданова, Румяна Нейкова, Ваня Гешева, Николина Щерева, Армен Назарян, Евгения Раданова ще изразят своята съпричастност, като работят редом с екипа от служители и мениджъри на ресторанта в подкрепа на децата. Всички те ще носят юбилейната тениска „Световен ден на детето 2006 г.” с тяхна обща снимка и подписи. Благородната инициатива е подкрепена и от други големи приятели на децата, между които Стефка Костадинова, председател БОК; Весела Лечева, председател ДАМС; Ширин Местан, председател ДАЗД; Иванка Христова, зам. министър МТСП; Христина Христова, народен представител; д-р Елена Перчинска, експерт МЗ; спортистите Тезджан Наимова, Йорданка Благоева и водещата Гала.

Традиционната благотворителна футболна среща между отборите на звездите и Макдоналдс ще се проведе в зала “Христо Ботев”, Студентски град от 17:30 часа. Капитан на звездния отбор е Ники Кънчев, нападатели ще бъдат Иван и Андрей, а защитник - Ники Илиев.

По врeме на кампаниите Световен ден на детето през изминалите четири години от дарения и продажба на Детско меню Happy Meal бяха набрани над 75 000 лв. Средствата бяха изразходвани за закупуването на лабораторни микроскопи, обективи, реактиви, хематологични анализатори, консумативи, строеж на детски център за специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в България - Клиника по детски и генетични заболявания към Университетска многопрофилна болница “Св. Георги” в гр. Пловдив, МБАЛ “Св. Марина” в гр. Варна, Специализирана болница за активно лечение на деца с онкохематологични заболявания /ИСУЛ/ в гр. София. Тази година кампанията ще подпомогне отново специализираните детски онкохематологични отделения, както и Дома за медико-социални грижи за деца с увреждания „Мария Луиза” в с. Бузовград, област Стара Загора.

Световен ден на детето по света

През юбилейната 2006 г. посланик в световен мащаб на тази благородна инициатива за втори пореден път е Херцогинята на Йорк – Сара Фъргюсън. Като глобален посланик за 2006 г. тя ще посети различни места – Китай, Япония и пет американски щата, по време на отбелязването на Световния ден на детето, за да подкрепи местни кампании в подкрепа на нуждаещите се деца.

“Няма нищо по-важно от това да помагаш на децата в нужда по света”, казва Херцогинята на Йорк. “Като глобален посланик на Световния ден на детето, аз се надявам да бъда гласа, чрез който нуждите и проблемите на децата и техните семейства по света да бъдат чути.”

Други световноизвестни личности, които подкрепят кампанията през тази година са:
Винъс и Серена Уилиамс – професионални тенис звезди;
Дайанара Торес – актриса, певица, модел и Мис Вселена за 1993 г.;
Йао Минг – звезда от Националната баскетболна асоциация;
Лупита Джоунс – първата мексиканка печелила конкурса Мис Вселена.

Световният ден на детето в Макдоналдс е кампания, по време на която ресторантите на Макдоналдс в повече от 100 държави по целия свят, набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд (RMHC) и местни благотворителни каузи в помощ на деца в неравностойно положение. Благодарение на тази инициатива, до сега са събрани близо 75 милиона долара за различни каузи, насочени към децата. През 2006 г. амбицията на корпорацията Макдоналдс е тази сума да се увеличи до 100 милиона долара.

“Набираните средства по време на Световния ден на детето в Макдоналдс ще помогнат на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд да оказват незабавно и директно въздействие върху начина на живот на децата и техните семейства по целия свят”, казва Кен Барун, президент и главен изпълнителен директор на Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд. „Това е партньорство на надеждата и подкрепата за най-нуждаещите се от тях”.

Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд е организация с нестопанска цел за общественополезна дейност, насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез глобалната си мрежа в повече от 50 държави по целия свят. Благотворителната фондация за деца Роналд Макдоналд и международните й клонове са дарили над 440 милиона долара в помощ на значими благотворителни каузи в глобален мащаб.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град