новини детски

Начало | новини детски | Магията на Хари Потър отново завладява България

Магията на Хари Потър отново завладява България

Аз детето | 2017-02-03

Магията на Хари Потър отново завладява България

Най-известното училище за магия „Хогуортс“ се пренесе за няколко часа в литературен клуб „Перото“, НДК, София. Литературна нощ, посветена на книгите за малкия магьосник Хари Потър, събра малки и големи. Макар и само за няколко часа, вълшебните заклинания, магическите пръчки, метлите и професорите по магия, завладяха столицата.

Малки и големи, преобразени като любимите си герои, изчакваха търпеливо реда си в литературния клуб. „Много деца четат. Всички от 7-годишни нагоре вече са „зарибени“ по Хари Потър“, сподели организаторът на събитието Деница Аргиропулос.

Дрескодът на вечерта беше магьоснически мантии или костюми, вдъхновени от магическия свят. На специална Разпределителна церемония участниците бяха разпределени в четири дома – Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу. Сформираните отбори трябваше да отговарят на въпроси, свързани с Хари Потър и да преминат през всички предизвикателства, които им поставиха професорите, сред които и директорът на „Хогуортс“ проф. Дъмбълдор.

Поредицата на британската писателка ДЖ. К. Роулинг вече години наред продължава да възвръща обичта на децата към четенето. А каква по-хубава магия от това?

Повече за магическото събитие можете да видите в репортажа на Божила Симова от телевизия Bulgaria ON AIR:


 



Коментари
1 коментар

Хармаяни Потър , 4 г.,

Публикувано на 18.01.2024

До редакцията:извинете но исках да попитам те нали домовете в Хогуортс са два лоши и два добри освен Хъфълпъф кой е другият лош отбор и освен Грифиндор кой е вторият отбор който да е добър?

От редакцията: Смята се, че най-лошият е Слидерин, защото много от смъртожадните са учили там, както и Сещаш се кой, а другият добър остана да е Рейвънклоу. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град