приказки от деца

Начало | приказки от деца | Магически звезди в буркани

Магически звезди в буркани

Деа Мустафа | 2012-12-08

Преди много години живяло едно момиче на име Хана, което било сираче. Всяка вечер тя четеше тайнствена книга, която разказваше за един магически великан-гигант, който в полунощ краде разни неща. Тя се събуждаше всяка нощ и гледаше през прозореца си и се страхуваше да не дойде великанът.

И наистина една нощ великанът се появи, момиченцето се скри, но великанът успя да я открадне. Той заведе момичето в неговата пещера, както бе описано и в книгата на Хана. Пещерата се казваше Гиганормика, където Хана видя някои гнусни същества. Великанът изглеждаше много страшен – той имаше сини очи и големи уши, като на заек. Той се представи пред момичето, че се казва Big Friendly Giant, или още наричан BFG. Хана все още се страхуваше от него, но след като видя, че няма да и стори нищо лошо, малко се успокои. Но БФГ не беше най-огромното същество в пещерата. Хана видя как други по-големи зверове, нареждаха на БФГ какво да прави и му даваха трудни задачи, като например да хване магически звезди в буркани.

Хана започна да се сприятелява с великана и му призна, че й е жал за него, че работи толкова много. БФГ реши да пусне момичето, но първо трябваше да си отмъсти на зверовете. Но един от зверовете, от разярените, глътна малката Хана. БФГ се разяри толкова, че заедно със звездните сили от бурканите уби всички зверове и направи магия, за да извади и спаси Хана от корема на звяра.

И днес БФГ идва и ни поздравява всички по света, но сега вече е познат като най-добрият великан на света.

Участва в конкурса „ Великански конкурс за талантливи писатели"



Коментари
3 коментара

Виктория Масева, ,

Публикувано на 08.12.2012

наистина хубава приказка харесва ми много,Прекрасна е,

Julia Robarts, 10 г.,

Публикувано на 10.12.2012

Ще ви кажа честно, това е "МНОГО ЯКО.КОМ"

Албена Борисова , ,

Публикувано на 12.01.2013

Много интересна приказка и много богата фантазия :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град