новини детски

Начало | новини детски | Любими детски книжки от „Забавното лятно четене“ с отстъпка в Книжен център „Гринуич“

Любими детски книжки от „Забавното лятно четене“ с отстъпка в Книжен център „Гринуич“

Аз детето | 2015-08-13

Любими детски книжки от „Забавното лятно четене“ с отстъпка в Книжен център „Гринуич“

Чели ли сте „Мили бате!... Писма на един дакел“, а „Приказки от Оная гора“? Ако не сте, то сте пропуснали две изключителни и увлекателни истории! Но не се притеснявайте, точно сега е най-добрият момент да поправите този пропуск!

В „Мили бате!... Писма на един дакел“ от Станка Пенчева, ще прочетете как дакелът Джери разказва за своите весели и необикновени приключения на село в писма до своя добър приятел Мишо, които живее в столицата.  Джери е малък дакел, който във времето между писмата трябва да свиква с много неща от селския живот, а също и да преодолява обичайните проблеми, които порастването поставя пред всяко живо същество. Но независимо от разнородните впечатления, които животът изсипва пред малкото куче, то си остава весело и емоционално същество, изпълнено с любопитство и с изострени сетива към света. Интересно нали, а и как да не прочетете книгата след като знаете, че е написана от една от най-известните български поетеси.

А какво можем да кажем за „Приказки от Оная гора“ на Мая Дългъчева. Заглавието само говори, прекрасни приказки и интересна и вълшебна гора. Но все пак нега ви кажем, че  „Приказки от Оная гора“ е сборник с кратки истории без история, притчи за мъдреца в детето и за детето у възрастния. Всяка от тях е разказана на прост и достъпен език, като в същото време всяка от тях сама по себе си е завършена метафора. В Оная гора ще се срещнеш с Маргаритката и Охлювчето, с Рекичката и Лилавия ръмеж, С Мечето и неговото плюшено мече, Елфидата с розовите очи, Вятърчето – с всички онези най-обикновени необикновени същества, които живеят в теб и в нея, понеже и джудженцата знаят – Оная гора е жива!

Ако вече сме ви убедили, че трябва да прочетете тези книжки и се чудите как и откъде, то имаме страхотна новина за вас!

Книжен център „Гринуич“, който се намира в София на бул. „Витоша“ 37  (вход Витоша) ще зарадва малките си приятели с 15% намаление на десет избрани любими детски книжки за периода от 10.08.2015 г. до 13.09.2015 г.! Като партньор на инициативата „Забавно лятно четене“, „Гринуич“ прави отстъпка на едни от най-харесваните и търсени детски книги. Лятото продължава и ние ви желаем приятно четене!

А ето и книгите, които са включени в промоцията:

  • „Мили бате! Писма на един дакел“ – Станка Пенчева
  • „Бабата бандит“ – Дейвид Уолямс
  • „Пингвини в паника“ – Джийн Уилис
  • „Малкият принц“ – Антоан дьо Сент Екзюпери
  • „Приказки от Оная гора“ – Мая Дългъчева
  • „Приказки по телефона“ – Джани Родари
  • „Голяма книга с приказки“
  • „Ние врабчетата“ – Йордан Радичков
  • „Антон и Точица“ – Ерих Кестнер
  • „Чарли и шоколадовата фабрика“ – Роалд Дал


Не забравяйте след като прочетете тези и още други книжки да ги впишете в читателския си дневник. Все още имате време да станете най-четящото дете за 2015 година. Кампанията „Забавното лятно четене“ продължава до септември, така че все още има време за много книжки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град