новини детски

Начало | новини детски | Лятното турне на пътуващия детски екоклуб завърши

Лятното турне на пътуващия детски екоклуб завърши

Теодора Копчева | 2009-08-30

В края на август тази година завърши лятното турне на пътуващия детски екоклуб към Международно дружество “Елиас Канети” в гр. Русе.

Клубът гостува в занималнята на Окръжна библиотека “Любен Каравелов”, гр. Русе и в занималнята на Образователен алианс “Парнас”. Децата се запознаха с различни теми: “Дивата природа”, “Замърсяване на водата, въздуха и почвата”, “Опазване на природата”.

Заниманията протекоха под формата на интелектуални и подвижни игри, мултимедийни презентации, моделиране с отпадни и природни материали, оцветяване и конструиране. Малките еколози “пътешестваха” в саваните и джунглите и влязоха в ролята на техните диви обитатели. Видяха пораженията, които човек ежедневно нанася на планетата. Научиха се как се конструира пречиствателна станция, как се събират разделно боклуците и как да построят замъци от стари отпадъци. За да се засили контактът с природата, децата работиха и твориха с природни материали като пясък, камък, листа и плодове. Клубът се включи с игри и в излизането на децата сред природата.

Целта на работата в детския екоклуб е да се обхванат възможно най-много на брой деца и да ги направим съпричастни към проблемите на околната среда, както и да се научат да се грижат за нея. Концепцията на работа е заниманията да протичат интересно и забавно, с много игри и творческа дейност. Освен получаването на екологични знания, децата развиват своето въображение, научно и творческо мислене, умения за различни видове приложна дейност, умения за работа в екип. Най-важното е да се възпита любов и загриженост за природата за бъдещите граждани на България.

Източник: LiterNet.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град