покани

Начало | покани | „Лятна читалня на открито в Пловдив“ представя „Забавното лятно четене“

„Лятна читалня на открито в Пловдив“ представя „Забавното лятно четене“

Аз детето | 2015-06-27

„Лятна читалня на открито в Пловдив“ представя „Забавното лятно четене“

Местен център за работа с доброволци към Детски отдел на РНБ „Иван Вазов“ организира за четвърта поредна година „Лятна читалня на открито в Пловдив“ на 1-ви, 2-ри и 3-ти юли 2015 г., от 10:00 до 12:00 часа в Цар Симеоновата градина (до Пеещите фонтани).

Ще има нови книжки и активни карти от издателствата, които винаги подкрепят читалнята на открито. Първите са от ИК „Хермес“ и „Клевър бук“, а останалите се очакват през следващата седмица до началото на инициативата. Това са ИК „Жанет-45“, Издателство „Софтпрес“, „Просвета“, „Егмонт – България“, „Фют“... Ще има и голяма сбирка от списания „Аз съм българче“.

Всяко дете, посетило читалнята, ще получи своята лятна читателска (бинго) карта, в която ще запише своето приказно име и какви съкровища е открило сред книгите. При всяко „бинго“ ще има награда.

В читалните на Детски отдел ще можете да създадете своя профил в „Забавното лятно четене“, за да си направите личен електронен читателски дневник. Ще бъде направена демонстрация за всички желаещи деца, които биха искали да участват в кампанията, като ще им бъде показан целият сайт, както и как се отговаря на въпросите. Те са специално измислени по съдържанието на книгата от нашите редактори и не са нито лесни, нито трудни. И все пак ако децата объркат верния отговор ще имат три дни на разположение, за да си припомнят книжката. Направете свой читателски дневник, попълвайте го редовно и можете да спечелите титлата „най-четящо дете“.

Всяко дете от първи до седми клас може да се включи в кампанията, като попълни онлайн читателския дневник.

Предоставени са списъци с книги със задължителната литература от първи до седми клас, както и допълнително препоръчани книги. За да е сигурно, че сте прочели книгата, когато я маркирате в читателския дневник, ще трябва да отговорите на въпрос от съдържанието на книгата.

На 3-ти юли (петък) от 11 часа, Вал Стоева от сайта Detskiknigi.com ще поведе малките любители на книгите на пътешествие, в което ще срещнат карирани слонове, щурчета-музиканти, грузулаци и много други нови приятели. На майките и татковците, бабите и дядовците пък ще прошепне на ушенце цели 9 съвета и половина за отглеждане на истински читатели.

Приятелите на читалнята от „Център за приобщаващо образование“ са донесли сборник с дейности, подпомагащи децата, които срещат трудности при четене.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град