интересно

Начало | интересно | Лятна разходка из обновения зоопарк в София

Лятна разходка из обновения зоопарк в София

Аз детето | 2017-06-28

Лятна разходка из обновения зоопарк в София

Преди седмици от столичния зоопарк представиха завършения проект по разширение на клетките на животните в сектор „Хищници“. Новият дом на хищниците от семейство котки е около 10 пъти по-голям от старата им клетка и отговаря на всички европейски изисквания. Също така в него има езеро и шезлонг за горещите дни. Само ограждението на животните струва около 1 млн. лв. По думите на директора арх. Добромир Бориславов посетителите ще могат да ги наблюдават през здрави и специално изработени за целта стъкла. Това ще даде на всеки посетител и особено на децата едно наистина ново изживяване, защото представете си колко ще е готино да сте буквално на няколко сантиметра разстояние от някой леопард или лъв.

За безопасен контакт очи в очи с тигър или пантера, зоопаркът взе още мерки за безопасност на клетките. От вътрешната страна има специални електропастири. „Това е система, по която минава определено напрежение, което не позволява на котките да достигат директно до мрежите“, поясни Бориславов. Нови жилища очакват много от видовете. Зоологическата градина ще е изцяло европейска, казват от управата – това може да стане срещу 9 милиона лева. След ремонта зоните за животни ще бъдат разпределени по континенти. Това е и най-голямата реконструкция на парка от откриването му през 1984 година.

Посетителите вече ще имат възможност и да наблюдават как се хранят и преглеждат част от дивите животни. Това ще се случва през уикенда когато и на входа ще бъде раздавана информация за точните часове, в които може да се наблюдава това.

Повече за новите промени вижте във видеорепортажа на телевизия Bulgaria ON AIR!




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град