новини детски

Начало | новини детски | Лидия Ганева се класира девета на Детската Евровизия, а Грузия спечели

Лидия Ганева се класира девета на Детската Евровизия, а Грузия спечели

Аз детето | 2016-11-21

Лидия Ганева се класира девета на Детската Евровизия, а Грузия спечели

Лидия Ганева се класира на 9-о място в детската Евровизия, приключила снощи във Валета, столицата на Малта. Победител е Мариам Мамадашвили от Грузия, следвана от Армения с изпълнители Анахит Адамян и Мери Варданян и Италия на трето място с Фиама Боча. Българката беше 8-а в класацията на професионалното жури, но резултатът се промени след прибавянето на вота на детското жури.

Лидия Ганева се представи чудесно с песента си „Вълшебен ден“. За разлика от своите конкуренти, българката изпълни безупречно дори високите тонове от песента си. Тя показа добра хореография и професионално поведение на сцената. Накрая благодари и пожела на всички „Вълшебен ден“ на английски език.

Всъщност това е най-важната сценична изява за момичето, което представя страната ни на детската Евровизия тази година в Малта и се състезава с още 16 претенденти. В конкурса се включиха 16 европейски държави и Австралия.

Тази година за първи път в конкурса имаме две журита, детско и професионално, а вот от публиката няма. В двата вида жури влизат по 5-има души от всяка страна участничка, като те нямат право да гласуват за собствената си държава. Българите в професионалното жури са композиторът Красимир Гюлмезов, Милка Митева, която е директор на националното музикално училище „Любомир Пипков“, и изпълнителите ВенЗи, Вяра Пантелеева и Константин Белчев. В детското жури са Димитър Ляпчев, Ина Ангелова, Марио Кръстев, Пресиян Киров и Елени Георгиева. Всички те са на възраст от 10 до 15 години според регламента на конкурса. Някои от тях пеят в радиохора на БНР, други са от музикалното училище.

„Това, което чухме, бяха най-добрите хитове от доста години насам. Видяхме доста бъдещи попзвезди“ е оценката на експертното жури, което гласува на Евровизия.



Коментари
1 коментар

Ивана , ,

Публикувано на 29.12.2016

страхотна е да Бъде жива и здрава Весели празници

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град