интересно

Начало | интересно | Летен лагер 2015

Летен лагер 2015

Мариета Генчева | 2015-08-31

Летен лагер  2015

Приятно е да бъдеш сред природата, да научаваш различни факти за нея. Интересно е да проучваш и разбираш за миналото, как са живяли хората преди и как са се справяли. Те са използвали единствено природни материали, за да оцеляват. Тази година аз се впуснах в едно такова приключение – приключението на неолитанския живот. За първи път това лято реших да се запиша на летен лагер за изучаване на английски език. Нямах представа, че ще бъде толкова забавно. Аз отидох там с идеята,че само ще учим,но беше много повече от това. Там ние живеехме като истински неолитанци. Целият лагер беше разделен на четири отбора.

През  първия ден се научихме как да използваме инструментите, които древните хора са имали и също така отборът ни направи глинени съдове, които щяхме да използваме по-късно. Този ден беше невероятен, но следващият ни носеше още по-големи изненади.

На втория ден трябваше сами да си приготвим хляб за закуска. Използвахме специален уред наречен хромел, за да смелим пшеница и да получим брашно за хляба. С направеното от нас брашно омесихме хляба в глинените съдове, които бяхме направили предишния ден, а след това го изпекохме в пещ.

На следващия ден имахме предизвикателство. Всеки отбор трябваше да направи лък и стрела също като неолитанците и да създаде красива икебана за неолитното ни селище. Двата най-добри отбора получиха награди.

На предпоследния ден ние като истински неолитанци трябваше да си направим дрехи. Бяха ни осигурени кожи и платове, а единственото ,което можехме да използваме за направата им беше ножица. Всеки отбор предсатви дрехите си, а най-добрите бяха наградени.

Като  за финал играхме игра в  която получавахме листчета, на които бяха написани различни предмети (на английски език)  и ние трябваше да ги намерим, за да попълним колекцията си от съоръжения за оцеляване.

Този  летен лагер беше едно от  най-хубавите ми приключения това  лято. Няма нищо по-хубаво от  това да изучаваш миналото и то сред природата. До сега само бях чела за неолитния живот, но това лято, макар и за пет дни аз живях като истински неолитанец.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град