новини детски

Начало | новини детски | Лего създаде детска социална мрежа

Лего създаде детска социална мрежа

Аз детето | 2017-02-02

Лего създаде детска социална мрежа

Ако сте под 13 години навярно нямате профил в нито една от така наречените социални мрежи, която всички големи толкова много използват или поне на родителите ви им се иска да е така. Макар че официално е забранено на всеки под 13-годишна възраст да се регистрира там, това е трудно да се пропусне и колкото и да сме загрижени за вашата безопасност в интернет, няма как да не признаем – не можем да ви кажем, не ходете там, след като всички останали почти непрекъснато кръстосваме надлъж и шир света на тези социални мрежи. За всички, които през годините се надяваха, да се появи нещо далеч по-безопасно от Фейсбук или Инстаграм има добра новина. Компанията „Лего“ създава истинска социална мрежа, но предназначена единствено за деца до 13 години. Строго забранено за родителите и възрастни!

„Lego Life“ е проектирана да свърже деца със сходни интереси в легостроенето. Децата ще могат да следят какво строят другите и да споделят собствените си творения. Естествено може да се ползва през таблети и смартфони. Ако смятате, че тази идея е малко странна, Лего казват, че има определена необходимост от подобна социална мрежа. Роб Лоу, директор на Lego Life вярва, че децата искат да споделят какво са създали с по-широка аудитория. „Те не искат просто да покажат какво са направили на семейството и приятелите, но нямат възможност да използват нито една социална мрежа заради възрастта си“. С помощта на Lego Life всичко, което са направили, ще бъде достъпно за преглед по целия свят за минути.

Когато се стартира мобилното приложение, потребителят трябва да създаде свое Lego ID със собствен имейл или такъв на родител. Екипът на Лего е работил тясно с UNICEF, за да направи приложението достатъчно безопасно за децата. Те не могат да използват истински имена – Lego Life предлага псевдоними – случаен генератор на имена разбърква три думи и дава предложение – като например „DarkMonkeyShrimp“. Какво друго можете да правите там всъщност?

Можете да следвате и споделяте и говорите с други деца по любимите си теми, не само за цветните блокчета, но и за филми, книги, компютърни игри. За да бъде приложението безопасно за децата, тук няма да се изисква въвеждане на лична информация и снимки на детето. Също така, в приложението не е включено проследяване. Всичко това се случва в момент, в който най-известната социална мрежа за деца до момент Club Penguin спира работа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град