любопитно

Начало | любопитно | Ледена картинг писта беше открита в "Златни пясъци"

Ледена картинг писта беше открита в "Златни пясъци"

Аз детето | 2014-06-24

Ледена картинг писта беше открита в "Златни пясъци"

Първата на Балканите картинг писта на лед беше открита в курорта Златни пясъци. “Ice Karting” е седмата писта в света с изкуствено покритие, което притежава качествата на истинска ледена настилка и гарантира първокласни преживявания за любителите на картинга и зимните спортове. Ако сте решили този сезон да почивате по Северното Черноморие, не пропускайте да се насладите на несравнимото изживяване да покарате карт по ледена настилка и да изпитате една нова и различна емоция. Съоръжението е разположено на обща площ от 2000 кв.м. и разполага с 12 карта. Трасето на  пистата е с дължина 200 м, ширина 6 м. и има изградена зона за публика.

Картовете се движат в серии по шест, така че запалените фенове на силните усещания могат да организират състезания за цялата компания.

Картинг пистата в Златни пясъци е първата на Балканите, оборудвана с електрически картове, които са предпочитани през последните години, защото са екологично чисти и по-безшумни от конвенционалните модели. Картовете имат четири нива скорости на движение и са произведени  от италианската фирма OTL. Електрическите картове издържат 10-15 минути с едно зареждане, обикновено толкова, колкото консумират. Всеки пилот разполага със система за отчитане на времето, която му позволява да контролира оставащите минути до края на обиколките. Безопасността на пилотите е осигурена от четириточкови колани с висока степен на защита. Техническото лице, което ръководи дадена сесия, има пълен контрол над управлението на всеки пилот, осигурен чрез непрекъсната дистанционна връзка.
Около цялото трасе са изградени защитни бариери, монтирани по специален начин, така че да осигурят максимална сигурност и надежност за пилота на карта.

Картинг писта “Ice Karting”се намира на първа линия в курорта Златни пясъци и е с работно време всеки ден от 10 до 24 часа, независимо от атмосферните условия. Картинг пистата позволява достъп на деца, които са с височина над 1.20 м. и могат сами да управляват картовете.

Снимка: freeimages.com



Коментари
1 коментар

dani misheva, 11 г.,

Публикувано на 21.08.2015

mislq q za sladka

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град