малък готвач

Начало | малък готвач | Лавандулова лимонада: сладък спомен за лятото

Лавандулова лимонада: сладък спомен за лятото

Аз детето | 2017-09-11

Лавандулова лимонада: сладък спомен за лятото

Лятото лети толкова бързо и нямате време да му се насладите напълно? Това не е никаква беда! Убедени сме, че колкото и бързо да е минала лятната ваканция, със сигурност сте си създали не един и два прекрасни спомена. Всичко, което трябва да направите, за да се почувствате отново добре е просто да си спомните за прекрасните моменти. За да си припомните вкуса на летните ваканции ще ви помогне тази прекрасна лимонада. С чаша от полезна лимонена напитка е толкова сладко да си припомните ярките събития, които са се случили през най-топлия сезон на годината. При това рецептата не е за обикновена проста лимонада! Пили ли сте някога лавандулова лимонада? Пропуснали сте, но бързо ще поправим това. Рецептата е съвсем проста и не изисква нито око от тритон, нито лавандула, която расте само по пълнолуние на най-високата планина. А пък е така вкусна и несъмнено ще ви припомни хубавите летни дни!

Необходими продукти:

  • 3 лимона
  • 2 супени лъжици сухи цветове от лавандула
  • половин чаена чаша захар
  • 4-5 чаши вода
  • 2 чаши топла вода

Да готвим с удоволствие!

Да си приготвите тази нежна лимонада е много лесно. В чайник или кана налейте две чаши топла вода. Не е нужно дори да я загрявате – просто налейте само топла вода от чешмата и сте готови! Оставете така водата да преседи поне един час. След това към нея прибавете половин чаена чаша захар и изстискайте сока на три лимона. Хубаво разбъркайте, така че захарта да се разтвори напълно. Накрая допълнете с още 4-5 чаши вода.

Това е. Остава да сипете на всеки желаещ по една чаша от лимонадата, да сложите готина сламка и ако все още е топло няколко бучки лед и да се отдадете на прекрасен нежен вкус и приятни спомени.

Последен съвет от нас: ако по някаква причина лилавите цветчета от лавандула ви притесняват, можете много лесно да ги махнете с лъжица или да прецедите през цедка! Много готино ще бъде ако към всяка чаша отгоре сложите по парче лимон и малко листенца мента. Не е задължително естествено, но става още по-апетитно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град