новини детски

Начало | новини детски | Креативност и иновации в образованието ще бъдат обсъждани на голяма конференция в СУ „Св. Климент Охридски“

Креативност и иновации в образованието ще бъдат обсъждани на голяма конференция в СУ „Св. Климент Охридски“

Аз детето | 2019-11-06

Креативност и иновации в образованието ще бъдат обсъждани на голяма конференция в СУ „Св. Климент Охридски“

На 7 и 8 ноември 2019 г. в Аула Магна на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ ще се проведе научно-практически форум „Креативност и иновации в образованието“. На събитието ще бъде представен опитът на изследователи и практици от иновативни детски градини и училища в България, САЩ, Великобритания, Канада, Индия, Холандия, Китай и Норвегия. Водещ на форума ще е доц. дн Данаил Данов.

Важна част от програмата са предварителните дискусии по работни групи, предвидени за следобеда на 7.11.2019. Участниците в тях ще формулират предложения за това как да се улесни въвеждането на иновациите и да се насърчи креативността в детската градина, началното и средното училище. Работната група за предучилищно образование ще даде предложения за създаване на процедура за иновативни детски градини. Тези препоръки ще бъдат представени на форума – на 8.11.2019 – и ще бъдат изпратени до Министерството на образованието и науката.

Програмата на събитието включва още представяне на опита на щата Южна Каролина – САЩ в политиките за креативност и иновации в образованието, както и въвеждането на Монтесори педагогиката в държавните училища – от страна на световноизвестния изследовател – проф. д-р Брук Кулкласур, директор на изследователския институт „Ралей“ към университета „Фърман“. Отговори на въпроса „Има ли нужда образованието от „нова вълна?“ ще дава образователният футурист от Великобритания – Грег Ботрил, автор на книгата „Може ли да отида и играя?“ Тенденциите в норвежкото гимназиално образование ще представи Камила Милър, учител в Монтесори гимназия и член на Борда на директорите на Монтесори Европа. Специално място на форума е отделено на реализирани и предстоящи иновативни педагогически практики в България, осъществявани от студенти и преподаватели на СУ.

Форумът се организира от преподаватели от Факултета по науки за образованието и изкуствата на СУ „Св. Климент Охридски“, както и от студенти, завършили програми за следдипломни квалификации в областта на Монтесори-педагогиката и медийно-дигиталната грамотност, предлагани вече четвърта година от най-старото висше учебно заведение у нас.

Повече информация за лекторите, работните групи и работилниците можете да намерите на: www.montessoriforteachers.netКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град