сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод

Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод

Аз детето | 2016-03-30

Красиви „емоджи“ картички, подходящи за всеки повод

Хубаво е човек да подарява картички, когато има повод – те са специални и са скъп спомен. Сигурно познавате много хора, които обичат картичките и дори си ги събират. Ако имате такъв приятел или близък роднина, би било чудесно да му подарите картичка – за рождения ден, за имения ден, по случай отличната оценка или просто ей така, за да направиш някого щастлив. Особено хубаво е, когато поводът е по-специален, да направиш картичката сам. Истинските ценители на картички, както и всеки човек, определено биха оценили жеста и ще са много щастливи. Затова сега ви предлагаме една оригинална идея за „емоджи“ картички. Сигурни сме, че знаете какво е емоджи, даже най-вероятно сте разбрали преди нас, така че няма да ви обясняваме, а направо да започваме да творим.

Необходими материали:
цветен картон за картичката
жълта хартия
черна и червена или розова хартия
лепило
четка
клечка за зъби
ножица

Начин на изработка:

Прави се лесно и става много красиво, особено след като използвате техниката квилинг – тя е стара, но много интересна и се получават оригинални картички. Чували ли сте за квилинга? Квилингът е техника, при която само чрез използването на хартиени ленти и лепило се оформят най-различни декорации. Най-важното при това изкуство е търпението, защото се работи доста бавно, ако си тръгнал да създаваш голяма картина. Квилинг е техника, която с времето се е утвърдила като изкуство. Днес квилингът има редица почитатели, които творят разнообразни и вдъхновяващи декорации. Quill всъщност означава паче перо. На него по времето на Ренесанса французи и италианци са навивали хартиените ленти, превръщайки ги в украса на корици на книги. По-късно по квилинг се запалили и дамите във Великобритания, които смятали, че заниманието подхожда на изисканото им потекло, без да ги уморява или затруднява. Колониализмът пък разпространил квилингът и по останалите части на света. Днес квилингът се е превърнал в изкуство, на което може да се насладите по изложби в музеи и галерии или просто у дома, майсторейки своя собствена декорация. Квилингът е подходящо занимание както за малки, така и за големи.

Точно затова смятаме, че тези картички ще станат чудесни и различни и ще ви хареса изработката им.

А сега ето и самите картички. Първото, което трябва да направите е да разрежете цветния картон на две. От един стават две картички – цветът е по ваш избор. След това идва ред и на квилинга. Първо нарежете жълтата хартия на тънки и дълги ленти. Вземете едната лента и я огънете във формата на кръг. Залепете двата ѝ краища така, че кръгът да си остане. Внимателно с четката нанесете лепило на ръба на целия кръг и както е така го залепете по средата на цветния картон. Това е основата за емоджито. Докато чакате лепилото малко да изсъхне подгответе и самите лентички за квилинг. С помощта на клечката за зъби ги навийте на рула. Взимате едната лентичка и започвате стегнато да я увивате около клечката. Махнете клечката и оставете рулото да се отпусне, колкото му трябва. Не е нужно всички да са еднакви, точно това му е хубавото.

След това отново с четка намазана с лепило нанесете обилно лепило вътре в жълтия кръг и започнете да залепвате рулата жълта хартия плътно едно до друго, докато не запълните цялото емоджи. Ето това е квилинг, става красиво, нали?

Накрая остават само детайлите от черна и розова или червена хартия. Изрежете сърца, очи, усмивки, вежди и каквото друго решите, че трябва да има едно емоджи. Нанесете малко лепило и върху рулата и залепете детайлите. Оставете вашата красива картичка да изсъхне за около 10-минути. От другата страна напишете весело и щуро пожелание и сте готови!

Картичките са оригинални и стават за всякакъв повод! Все пак в днешно време всички малко или много използваме емоджита, дори и само като усмивка, нали?

Вижте още:
Оранжева картичка
Картичка с лодки
Лятна картичка



Коментари
2 коментара

The Mims , ,

Публикувано на 24.04.2016

Аз работя с квилинг и е супер яко да знаеш,че можеш да правиш интересни и красиви неща .Също така е и много забавно

Мирела Шопова, 11 г.,

Публикувано на 10.05.2016

Много яка идея аз и мама го направихме вкъщи.Получи се невероятно!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град