Детективски истории

Начало | Детективски истории | Кой взе орехите?

Кой взе орехите?

Ивайло Недялков | 2013-11-18

Кой взе орехите?

Сега ще ви разкажа една почти детективска история, която ми се случи. Наближаваше рождения ден на моето братче. Мама реши да направи бисквитена торта, защото ние много я обичаме. Оказа се, че няма орехи и мама изпрати Емили да купи от пазара.
Еми купила орехите, но решила да си поиграе в парка с една приятелка. Оставила пликчето с орехите на една пейка. Поскачали на въже и когато решила да си тръгне видяла, че пликчето го няма.

Пристигна вкъщи плачейки. Аз реших да направя разследване и да разбера кой може да е взел орехите. Отидохме в парка и Емили ми показа пейката на която беше оставила орехите. Като истински детектив аз огледах мястото и открих наблизо едно орехче. Продължихме и намерих още няколко под едно дърво. Изведнъж Еми извика възторжено и ми показа скъсаното пликче с няколко ореха вътре. Когато погледнахме нагоре към дървото, видяхме две уплашени очички да ни наблюдават между клоните. Оказа се, че крадецът на нашите орехи е една гладна катеричка. Оставихме орехите и с Еми отидохме да купим други.

Участва в конкурса за разкази "Млад детектив"



Коментари
4 коментара

Pavche Stefanova, 12г. г.,

Публикувано на 18.11.2013

Весела история. Браво!

Мария Великова, 12 г.,

Публикувано на 27.11.2013

ПО-СЛАДКО НЕЩО НЕ СЪМ ЧЕЛА! Не е точно детективска, но е много интересно и сладко и ако ти се е случило наистина благородно ти завиждам!

Pavche Любенова, 12 г.,

Публикувано на 28.11.2013

Съгласна съм с Мария

Радина , 8 г.,

Публикувано на 29.11.2013

Историята е много смешна и сладка.:)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град