Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Кой е идеалният геймърски компютър – няколко основни неща, които да имате предвид

Кой е идеалният геймърски компютър – няколко основни неща, които да имате предвид

Аз детето | 2020-10-30

Кой е идеалният геймърски компютър – няколко основни неща, които да имате предвид

Почти половината от световното население обича видеоигрите и не е чудно, че днес в света има повече от 3 милиарда геймъри. Три милиарда души по света сега играят видеоигри, показва нов доклад. Ако искате да се присъедините към техните редици, тогава имате нужда от добър компютър за игри. Затова заедно със Softline ние разбрахме какво е важно за един истински геймърски компютър.

По какво се различава геймърският компютър от обикновения компютър

За да се получат изображения с висок FPS (кадъра в секунда) и прилично качество на изображенията по време на игра, компютърът трябва непрекъснато да извършва сложни изчисления. Пресичания на обекти, сенки, ефекти – всичко това може да бъде представено математически и в крайна сметка да определи какъв цвят ще бъде всеки конкретен пиксел на екрана. Освен това компютърът трябва да е удобен за игра. Следователно, компютър за игри се нуждае от:

Мощен процесор – така че да може да прави много изчисления наведнъж.

Голямо количество RAM – така че да има достатъчно място за стартиране на приложения и съхраняване на подготвени данни за изчисления.

Отделна графична карта – за максимална графична производителност. Добрата графична карта има мощен графичен чип и собствена памет, както и отделна охладителна система. Интегрираната видеокарта винаги е по-слаба от отделната, така че няма да работи за съвременните игри.

Добър захранващ блок – така че неговата мощност да е достатъчна за ефективната работа на процесора, видеокартата и други компоненти.

Добро охлаждане – за ефективно разсейване на топлината от процесора и графичната карта и осигуряване на постоянно висока производителност на системата.

Просторна кутия – за да можете удобно да поставите и фиксирате всички компоненти, а за да има и достатъчно въздух за висококачествено охлаждане.

Монитор с висока честота на опресняване – за осигуряване на плавно възпроизвеждане на изображението дори в най-динамичните сцени.

Механична клавиатура – за да не откаже в най-решаващия момент. Механичните модели могат да издържат 10–20 пъти по-голямо налягане от мембранните модели, а също така са и по-чувствителни.

Кабелна мишка за игри – за присвояване на действия на допълнителни бутони, по-точно навигиране в света на играта.

Висококачествени слушалки – за да общувате със съотборници в реално време, да чувате дори най-тихите тропания и шумолене и да се потопите в игралната атмосфера.

Какви характеристики на компютъра са ви необходими?

В идеалния случай, нов компютър за игри трябва да „дърпа всичко наведнъж“, „просто да лети“ и „да произвежда 100 500 FPS с максимална скорост“ – това са фразите, които консултантите по избора на технология чуват. Но какво ще кажете за спецификата: технология, цифри, поколения? Опитайте се да надградите характеристиките на играта, която планирате да играете първо. На официалния уебсайт разработчиците обикновено предоставят конкретни данни: минимални системни изисквания (ще тръгне, но няма да е много удобно за игра) и препоръчани (можете да разчитате на енергична игра при средни графични настройки).

Съвременните игри, особено онлайн игрите, се развиват активно и разработчиците непрекъснато въвеждат нови функции. В резултат на това изискванията за производителност нарастват и става неудобно да се играе на остарели компютри: ниската честота на кадрите прави изображението „разкъсано“, „заекващо“ и просто нямате време да реагирате на случващото се. Трябва да намалим разделителната способност, да изключим сенките и да намалим качеството на изобразяване. И все пак играчите на по-нов хардуер могат лесно да ви победят. Следователно си струва да се инвестира в бъдещето – да се разгледат модели с характеристики, малко по-високи от оптималните. Разбира се, можете да спестите пари и да планирате да надстроите оборудването си, когато стане не особено удобно за възпроизвеждане: добавете памет, сменете процесора, видеокартата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град