зоокът

Начало | зоокът | Котка пресмята задачи по математика

Котка пресмята задачи по математика

Аз детето | 2017-02-02

Котка пресмята задачи по математика

Със смесени чувства трябва да ви съобщим нещо: вече никой няма извинение да не може да решава задачи по математика, нито пък има право да твърди, че са трудни. Щом котка може да ги реши, значи и вие можете. И това не е някаква вълшебна приказка за лека нощ, а си е самата истина. Вижте!

Котка, притежаваща редкия талант умело да пресмята задачи по математика, се превърна в звезда в социалните мрежи. Става дума за 3-годишният Мъро, който е горд обитател на котешкото кафене „Република на котките“ в Санкт Петербург. Животинчето внимателно изслушва въпроси от типа на „Колко прави две плюс две?“ или „Какво се получава когато разделим шест и две?“. След това отговаря изключително правилно като натиска с брадичката си звънец, толкова пъти, колкото е и верният отговор на задачата. За награда мъркащият математик получава лакомство.

„Обучението на Мъро беше упорита работа, но съм доволен, че постигнахме положителни резултати“, споделя Виталий, който работи в „Република на котките“. Кафенето едновременно кафене и подслон за бездомни котки. Печалбите от продажбата на напитки отива именно за прехраната на писаните. Любителите на котките пък се възползват от милата възможност докато пият кафето си, да се радват на компанията на мъркащи животинчета.



Коментари
1 коментар

Елица , 11 г.,

Публикувано на 08.02.2017

Ще взема и аз една такава. Че една задача я решавам по половин час. Само че как ще разбера какво ми казва??? :D

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град