новини детски

Начало | новини детски | Космическият лагер на НАСА очаква новите си кандидати и предлага стипендии

Космическият лагер на НАСА очаква новите си кандидати и предлага стипендии

Аз детето | 2018-10-26

Космическият лагер на НАСА очаква новите си кандидати и предлага стипендии

Конкурс за есе отваря вратите към космоса! От днес до 7 февруари следващата година всяко дете на възраст между 9 и 15 години може да кандидатства за стипендия, която да го отведе в един от трите центрове за обучение на НАСА, пишат от Bulgaria ON AIR.  Един „Spase camp“ се намира в Турция, където се обучават много деца, включително и от България, които искат да помогнат за разкриването на тайните на космоса по един или друг начин. Някои са запленени от теоретичната астрономия и това човек да може да стигне до Марс. Малкият Иван смята, че оцеляването в космоса ще зависи от работата в екип.

От екипа на НАСА и техния „Spase camp“ казват, че са отворени за младите хора от различни държави, а при тях се намират младежи от 55 страни от целия свят. В Турция са приети над 1000 български деца от създаването си през 2003 година.  Сега мястото дава безплатен шанс на българчетата да се обучават. Критериите при кандидатстване всяка година представляват три теми за есе, участниците имат 4 месеца да предадат написаното. То се оценява от жури и след това се разпределят стипендиите.  В журито за оценка има и млади българи, които работят като ракетни инженери във Великобритания, а младежи от „Spase camp“ дори се връщат там и да преподават.

Теми за конкурса Space Camp Turkey 2019 са:

  • Промени ли NASA света за 60 години? 
  • Екзопланетите - Нови светове 
  • Изненада! Аз съм извънземно!

Повече подробности за начина на каднидатстване и изискванията към есетата ще намерите на http://spacecamp.cct.bg. Още интересна информация за самия лагер, както и как изглежда той вижте във видеото!



 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град