интересно

Начало | интересно | Космически лагер – едно невероятно преживяване

Космически лагер – едно невероятно преживяване

Виктория Кьосева | 2018-07-19

Космически лагер – едно невероятно преживяване

Това лято аз посетих Space Camp Turkey. Това е космически лагер намиращ се в Измир. В света има само три такива лагера. Участвах в конкурс на тема „Спорт в космоса“ и писах за тенис. Така аз спечелих стипендия и правото да отида на този лагер. Лагерът се проведе това лято от 1 до 7 юли. От този лагер аз научих много неща. Едно от тях е, че английският език е винаги много важен. Качвахме се на различни симулатори свързани с космоса.

Имаше симулатор наречен: Multi-axis Trainer. Този симулатор ми беше любимият, той представлява особен начин на въртене. Целта на лагера е деца максимално много да се доближат до космоса и да изпитат чувството да си космонавт. Всичко беше много организирано. От България бяхме 25 деца. Разделиха ни по отбори от цял свят. В моя отбор имаше деца от Литва, Гърция, Турция, Англия и Америка. Отборът ми се казваше „Венера“. Имахме и специална мисия, в която аз бях payload specialist 1.

Това беше невероятно изживяване за мен. Никога няма да забравя този лагер, защото научих толкова много неща за Космоса. Говорихме в реално време със човек от НАСА, който ни разказа за живота в Космоса. Имахме невероятната възможност да говорим с него и да му задаваме въпроси. Видяхме чрез телескоп някои от планетите. Последния ден в лагера имахме барбекю вечер. На тази барбекю вечер ядохме барбекю, танцувахме, пеехме и си разменяхме подаръци със съотборниците ми от различни страни. Това е вечер на веселие, но и на тъга, защото се разделяш с хората, които си опознал пред тази една седмица, с които заедно сте изпълнили нелесната мисия и с които заедно сте извървели този път.

Върнах се в България и първото което казах на мама беше: искам пак! Пожелавам на всеки да изпита това, което аз изпитах. Това е едно невероятно приключение! Това лято е най-страхотното!

Участва в конкурса „Хубав спомен от лятото разкажи и интересна ваканционна книжка спечели

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град