афиш

Начало | афиш | Космически гласове в „Приказки с оркестър“

Космически гласове в „Приказки с оркестър“

Аз детето | 2014-10-24

Космически гласове в „Приказки с оркестър“

Солистки от най-популярните фолклорни формации „Мистерията на българските гласове“ и „ЕВА квартет“ са сред колоритните участници в най-новия детски спектакъл „Приказки с оркестър“, чиято премиера е тази неделя - 26 октомври, в зала „България“. Изключително чувствените и нежни вокали на Гергана Димитрова и Евелина Христова обогатяват палитрата от музикални изпълнения в спектакъла „Тримата братя и златната ябълка“. Уникалните гласове на двете певици се преплитат с виртуозното майсторство на музикантите от „Етно Класик Дрийм Оркестър“, правейки приказната история още по-красива, вълнуваща и вълшебна. Присъствието на гласове в „Приказки с оркестър” е специално търсена идея на композитора Костадин Генчев, за да могат картините в приказката да бъдат по-достъпни и да докоснат детското съзнание с лекота, нежност и ефирност.
 
„Детският спектакъл „Приказки с оркестър“ е великолепна идея с чудесен замисъл. Проектът има за цел да запознае децата с българския фолклор и да им покаже една невероятна етно-симфонична композиция в приказка“ – споделя Гергана. Двете солистки определят участието си в представлението като вълнуващо и безкрайно интересно. „Музиката към текста на приказката е толкова богата на тембри, нюанси, настроения, че сама по себе си тя говори, разказва… Ние като гласове можем само да я дообогатим и украсим с различни цветове“ – разказва Евелина.
 
 „Приказки с оркестър“ не е концерт или опера, не е театър, нито анимационно филмче, а вълнуващо преживяване. Заповядайте на 26 октомври (неделя) от 11:00 часа в зала „България“, където най-интересна за децата ще бъде играта с въображението. Билети може да намерите в мрежата на ticketpro и eventim.
 
Със специалното участие на актьорите Милица Гладнишка и Иван Велчев. По сценарий на Евгений Джуров. Композитор - Костадин Генчев, „Етно Класик Дрийм Оркестър“ с диригент Димитър Христов, вокали – Гергана Димитрова и Евелина Христова, художник пясъчни картини - София Илиева.Коментари
1 коментар

Нора Прокопиева, 35 г.,

Публикувано на 26.10.2014

Космически гласове и Мистерията са имена на две прочути хорови групи. Рекламирайте събитието с имената на певиците, а не с чужда слава. Ясно е, че техните имена не говорят много , но другото не е етично!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град