покани

Начало | покани | Корейският детски клуб гостува в Борисовата градина в София

Корейският детски клуб гостува в Борисовата градина в София

Аз детето | 2014-06-25

Корейският детски клуб гостува в Борисовата градина в София

За втора поредна година на Изток в Борисовата градина в София, на 5-ти и 6-ти юли, гостува една нестандартна, но изключително интересна школа: Корейският детски клуб. Корея е страна, известна със своята икономика и технология, с развитото си гражданско общество и със съчетанието от стремеж към модерността и уважение към традицията. Забележителният успех на тази уникална комбинация от памет за миналото и стремеж към бъдещето се крепи върху една от най-важните ценности в корейската култура: образованието. Корейският детски клуб пренася в България нагласата и подхода на корейците към образованието и обучението.

Школата предлага курсове по корейски език: за деца, ученици, студенти и възрастни; за начинаещи, средно напреднали, за напреднали и експертно ниво. Също така се провеждат и уроци за деца по математика, информационни технологии, икономика и други предмети, при които се използват изпитани корейски учебни материали. На Изток в парка Корейският детски клуб ще проведе открит урок по корейски език на тема “Крал Седжонг и корейската азбука”, който ще включва: гласни, съгласни, образуване на срички и така нататък. След урока сами ще можете да напишете своето име на корейски език.

Също така ще имате възможност да опознаете “танграм” – логическа игра, която е много популярна не само в Корея, но и из целия Изток. Това е квадрат, съставен от седем части: един по-малък квадрат, два малки, един среден и два големи триъгълника, един успоредник. Целта на играта е да се комбинират и моделират геометричните фигури. Освен развлекателен характер, танграм се смята за едни от най-ефективните методи за стимулиране на творческото и практично мислене.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град