За учители

Начало | За учители | Конкурс кани учители да споделят най-добрите си приобщаващи педагогически практики

Конкурс кани учители да споделят най-добрите си приобщаващи педагогически практики

Аз детето | 2016-04-27

Конкурс кани учители да споделят най-добрите си приобщаващи педагогически практики

  • Представи си училище, в което цари атмосфера на разбирателство и взаимопомощ.
  • Представи си клас, в който учениците се учат да бъдат състрадателни, да вдъхват доверие и кураж. Представи си учител, мъдър, уверен и смел, който вярва, че учениците му могат да постигнат всичко. Представи си директор, който насърчава учителите и учениците, да търсят и да се развиват.
  • Представи си родители и учители, които заедно правят училището дом.

Приобщаващото училище насърчава всяко дете да се развива, да открива талантите си и смелостта да ги следва. Приобщаващото училище ще те подкрепи, когато ти е трудно и ще се гордее с успехите ти. Това е твоето училище, за теб и за всички нас – едно училище за всички! Център за приобщаващо образование стартира национална кампания „Дни на приобщаването“ 2016 – „Приобщаването започва от нас“. В рамките на три месеца, с много дейности и събития организаторите ще разясняват и популяризират принципите на приобщаващото училище. Философията на приобщаващото образование е философия на уважението, толерантността и вярата, че е по-хубаво и ценно да сме заедно.

Ако си учител или специалист, който работи с деца, сподели своя уникален професионален опит – как караш своите ученици да порастват, да учат заедно и да откриват света по свой начин. Как вдъхновяваш своите колеги.
Кой може да участва? В конкурса могат да участват всички учители и специалисти, работещи с деца, като до 20 май 2016 г. изпратят своите добри приобщаващи практики на електронна поща office@cie-bg.eu, заедно с три имена, телефон за връзка, училище или институция. Всички добри практики ще бъдат публикувани на Priobshti.se.

Специално жури ще оценява и избере най-добрата споделена практика. Журито е в състав: проф. д-р Силвия Николаева, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Факултет по педагогика; Даниела Николова, директор ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, гр. Ботевград; Лилия Кръстева, ръководител проучвания, анализи и методологии, Център за приобщаващо образование.

Критерии за оценка на училищна практика:
- Представяне на практиката. (Би било добре да има снимков материал, който онагледява представената практика);
- Цел, която описаната практика си е поставила;
- В каква степен практиката подобрява средата и атмосферата в класната стая;
- В каква степен практиката подобрява ученето на децата;
- В каква степен практиката променя в желаната посока поведението на деца, родители и учители;
- Може ли описаната практика да бъде повторена от други.

За най-вдъхновяващите педагогически практики ще има много награди. Победителите ще бъдат обявени на Международния ден на детето – 1 юни, а награждаването ще се случи по време на заключителното събитие на 23 юни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град