новини детски

Начало | новини детски | Комикс ателиетата за деца в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна ще продължат до юни 2021 година

Комикс ателиетата за деца в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна ще продължат до юни 2021 година

Аз детето | 2020-10-02

Комикс ателиетата за деца в Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна ще продължат до юни 2021 година

Ателиета по репортажен комикс за деца се провеждат сега и до юни 2021 г. в Детски и средношколски комплекс на Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна. Инициативата в рамките на учредения тази година „Клуб на комикса“ е насочена към деца на възраст от 7 до 14 години. Участието е безплатно, с предварително записване и формиране на група до максимум 10 души.

Ателиетата ще се провеждат всеки последен вторник на месеца от 17 часа при спазване на всички санитарни изисквания, както и дистанционно. Инициативата с образователен и творчески характер има за цел да запознае децата с основните характеристики на комикса и по-конкретно с репортажния (документален) комикс, широко застъпен в творчеството за деца и юноши, за възрастни, както и като образователен метод в страни с богати традиции в областта на комикс културата, като Франция, Белгия, Италия, САЩ.

По време на заниманията децата ще бъдат запознати с различни автори на комикси и произведения, ще научат какво е репортаж и как се прави анкета и ще създават свои кратки комикси, по тяхно желание и на други езици. Водещ на заниманията е Елена Владова. Децата ще се срещнат и със Славена Симеонова, която ще представи работата си като комикс художник.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град