сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Коледната елха става още по-интересна с гирлянда от зимни шапчици

Коледната елха става още по-интересна с гирлянда от зимни шапчици

Аз детето | 2017-12-04

Коледната елха става още по-интересна с гирлянда от зимни шапчици

Тази Коледа на мода ще са зимните шапки – това можем да ви кажем със сигурност. При това не говорим за онези, които носите навън. Те винаги са си на мода, особено ако искаш да ти е топло докато се пързаляш с шейната или правиш красив снежен човек. Говорим за тези, с които ще украсите елхата или пък прозореца, или пък закачалката за дрехи в класната стая. Не вярвате, че ще го направите ли? Ние пък не се съмняваме, че ще поискате и вие да си имате такава гирлянда от зимни шапчици, защото е толкова готина и оригинална. Да не говорим пък колко лесно се прави. Нужно ли е да споменаваме и факта, че е така зимно-коледно-тематична... Хайде сега да си я направим!

Ще са ви необходими:

  • тези принтирани шаблони (или пък просто прерисувайте шапките на лист хартия, не е трудно)
  • ножица
  • лепило
  • памук
  • цветни моливи, пастели или флумастери, а може и маркери и блестящи химикалки
  • панделка
  • молив

Както ви казахме, правят се много лесно:

Първото, което трябва да направите е да принтирате нашия шаблон или пък да го прерисувате. Направете толкова шапчици, колкото искате, но знайте, че колкото са повече, толкова по-красива ще бъде гирляндата. Лично ние толкова се увлякохме, че направихме 50, но вие можете да ги свалите и до 20. ;-)

След като имате шапките естествено ги оцветете. Пастелите или флумастерите са най-подходящи, защото имат хубави наситени цветове. Но ако не ви се намират, цветните моливи също вършат работа. Да не говорим, че още по-коледно би станало ако добавите и точки или нещо подобно с блестящи химикалки. Не забравяйте също така да оцветите всяка шапка в различен цвят. Колкото е по-шарено, толкова е по-коледно. Можете дори да оцветите всяка шапка с няколко цвята или пък да я направите на редуващи се черти или нещо такова. Сигурни сме, че ако направите каквото ви диктува въображението ще стане много красиво.

Сега идва и още по-забавната част. Накъсайте памука на топчета. Намажете хубаво с лепило помпона и долната част на шапката и там залепете топчетата памук. Получава се ето това!

Накрая с помощта на молив или пък ножица, ако сте сигурни че можете продупчете дупка някъде горе на всяка шапчица. Най-лесно ще стане ако я поставите на масата върху някаква подложка и просто леко натиснете с молива или ножицата. Така направете с всяка. Накрая ги нанижете на дълга панделка, като от двете страни на всяка шапка правете малки възелчета, за да не се движи насам и натам. Така нанижете колкото ви харесва. След това завържете по два възела и в края на панделката и сте готови.

Не е ли оригинална вашата гирлянда. Да не говорим, че можете да си я държите чак до март, защото това не е само коледна, но и зимна украса. Защо пък да не си правим такава според сезоните? Нали искаме да ни е уютно и забавно...

Още много интересни идеи за Коледа можете да намерите тук!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град