интересно

Начало | интересно | Коледен подарък от Радостина Николова: красива приказка за мотовете и елена Вундаба

Коледен подарък от Радостина Николова: красива приказка за мотовете и елена Вундаба

Аз детето | 2016-12-20

Коледен подарък от Радостина Николова: красива приказка за мотовете и елена Вундаба

„– Ама, дядо Коледа, ние ти казахме – провикна се Рудолф най-отпред. – Този еднорог елен не може да кара шейнаааа... – и докато казваше това, неочаквано шейната полетя с пълна силна право напред към нещо, което приличаше на зейнала дупка в земята.“

Знаете ли какво се случва, когато Дядо Коледа загуби един от елените си, дори и без да разбере и докато горкото еленче Комета се опитва да ги настигне се случват още куп неща? В шейната се качват едни странни и интересни същества наречени мотове и то не кои да е мотове, а принцеса Пагу и пакостникът Мукс. Към това се включва и елен само с един рог, който е много бъбрив, а накрая на всичкото отгоре Дядо Коледа пада замаян на един покрив и оттам се появява още по-странно същество, с гигантски пухкави ръце. Всичко това не е нечии странен сън, а една приказка излязла от невероятното и непрекъснато вихрещо се въображение на детската писателка Радостина Николова!

Авторката на детската поредица „Приключенията на мотовете“ и съвсем новата „Моите красиви рогаРадостина Николова подарява на своите читатели една чисто нова коледна история, която определено ще ви заинтригува и ще ви накара много да се смеете. Сигурни сме, че ще се хареса дори и на възрастните. „Коледни ВУлнения в света на мотовете“ е кратка приказка с участието на мотовете Пагу и Мукс, Гушкащото чудовище, елена Вундаба, Дядо Коледа и е един доста интересен подарък за всички, които обичат хубавите и забавни приказки. Но като казваме подарък, наистина е подарък. Може да бъде свалена и четена от всеки желаещ безплатно оттук: http://motove.com/motove/wp-content/themes/motovete/images/Motts_Christmas.pdf

Всичко започва, когато принцеса Пагу и нейният приятел Мукс решават да шпионират Дядо Коледа, случайността ги запознава с еднорогия и много разговорлив елен Вундаба (накратко – Ву). Бъдете сигурни, че с такава компания ще има куп забавления и весели моменти.

„Въпреки че книгата за елена Ву излезе в края на ноември, Коледа нямаше да е толкова вълшебна без една истинска празнична история. Затова реших да подаря „Коледни ВУлнения в света на мотовете“ на всички свои читатели в знак на благодарност за тяхната подкрепа през последните три години“, споделя авторката.

Безплатната коледна история на Радостина е с илюстрации от Мелина-Елина Бондокова, с която работят заедно още от създаването на първата книжка за мотовете през 2013 г. „Идеята за „Коледни ВУлнения в света на мотовете“ се появи буквално преди дни и Мел успя да реагира светкавично. Тя без проблем комбинира стилистиката на двете издания, като вплете и магията на Коледа“, допълва Николова.

Източник на информацията: azcheta.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град