новини детски

Начало | новини детски | Коледа във варненската библиотека с интересна програма за деца

Коледа във варненската библиотека с интересна програма за деца

Аз детето | 2016-12-13

Коледа във варненската библиотека с интересна програма за деца

Знаете ли, че Коледа може да се отпразнува и в библиотеката и празникът да бъде повече от чуден? Това ще разберат всички деца от Варна, ако посетят Регионална библиотека „Пенчо Славейков“. Библиотекарите са подготвили за всички деца и младежи от морската столица на България интересна програма с различни дейности. Празник, изпълнен с коледни стихове, песни и танци, които ще заредят участниците с много настроение и познание за коледните и новогодишните празници.

Всяка сряда до края на декември от 10:30 часа в детския и средношколски отдел всеки може да присъства на традиционната инициатива за четене на приказки „Стая на приказките“. На 14 декември темата ще бъде „Как е хубаво, нали, сняг когато има?“ и ще се четат коледни стихотворения и приказки.

На 21 декември темата е „Моя бяла Коледа“, а четивото „Шейната на Дядо Коледа“ от Галина Златина. На 28 декември децата ще могат да чуят зимни приказки – „Къщичка под снега“ от Емилиян Станев и „На какво ухае зимата“ от Мая Дългъчева.

„Коледа в немска читалня“ ще се проведе на 14 декември от 12 часа, когато ще гостуват осмокласници от Природоматематическата гимназия в града. В същия ден от 14:00 часа в средношколския отдел ще започне „Коледен празник в библиотеката“ с водещ музикален педагог Дарина Титкова. От 16 часа пък в отдел „Изкуство“ деца ще изработват картички в коледна благотворителна работилничка.

Клуб „Приятели на библиотеката“ ще проведе своя среща на тема „Коледа в библиотеката“ на 15 декември от 15 часа в читалнята на библиотеката. Отдел „Изкуство“ ще бъде домакин на още една коледна работилничка – децата от учебен център „Идея“ ще творят от 13:30 часа на 16 декември.

Празничната програма на библиотеката ще завърши с „Коледа в американската читалня“ на 21 декември от 10:30, а в 13:30 часа немската читалня ще бъде посетена от ученици от 12 клас в Природоматематическата гимназия.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град