приказки от деца

Начало | приказки от деца | Коледа ще топли сърцата ни

Коледа ще топли сърцата ни

Десислава Петкова | 2014-12-26

Имало едно време една принцеса. Тя била добра и мила, всички в карлството я обичали. Но имала страшна тайна... била влюбена в градинаря, който се грижел за цветята растящи на нейната тераса. На една принцеса не било позволено да се жени за никой друг освен за принц. Градинрят също бил влюбен в очароватлната принцеса и те се срещали тайно в нейнта стая. Той ѝ пращал писма и рози и правел безброй мили жестове. Най-накрая принцесата решила да каже на баща сии после да се ожени за своя любим нокралт отхвърлил думите на дъщеря си и наредил на стражите да заловят въпростня градинар.

На следващия ден той бил изправен пред краля като твърдял, че истнската любов е по-силна от неговите закони заради това си, според краля нахалство, градинаря бил осъден на смърт. След екзекуцията му, сърцето на принцесата замръзнало и това ѝ дало нечувани магически сили. С тях тя прокудила баща си от кралството и направила така, че вички в него да са нещастни. Така бавно се нижели годините, но един ден в кралството пристигнало малко детенце, което пеело коледни песни. То било сираче, но сърцето му било чисто и затова обикаляло от кралство на кралсто и пеело коледни песни на хората. Щом обиколило и това кралство, невинният му глас развалил проклятието на Злата кралица. Тя усетила това и наредила на верните си стражи да ѝ доведат детето. Щом то се изправило пред нея, тя го попитала как успqло да внесе добро в прокълнатите сърца на поданниците й. Малкото момиченце й отвърнало, че магията на Koледа е чистата любов и е най-силна на света. Кралицата искала да знае кой е отговорен за този празник, а детето й отговрило, че това е Дядо Коледа. Щом чула името му, тя изпратила към него силно заклинание, което да прониже и замрази сърцето му.

На северния полюс...

Дядо Коледа тъкмо се готвел да тръгне да разнася подаръци, когато силна болка го прнизала в сърцето, той се сгромолясал на земята и останал неподвижен. И от тогава нататък всички детски сърца по света били рабити нямало вече щастие... никъде. Малкото момиче, което още било в замъка на Кралицата, решило да помогне на Дядо Коледа, затовa преди да си тръгне, то взело без никой да го види една вълшебна огърлица. Според легтндата, която то знаело, тази огърлица мoже да те телепортира навсякъде, само aко сърцето ти е чисто. Без да се колебае, момиченцето пожелало да се телепортира при Дядо Коледа и така и станало. Но Дядо Коледа не изглеждал добре, бил доста отпаднал и немощен. Детето не знаело какво да направи, а краят бил близо. Веселият старец започна да трeпери и да бълнува в съня си, челото му горяло от висока температура. Момиченцето го прегърнало и прошепнало: – Вярвам в теб.
В този момент всички деца по света казали същото. Бузите на Дядо Коледа отново придобили обичайния си червен цвят, а очите му отново заблестели, той се изправил и стиснал ръката на момичето с думите:
– Благодаря, че повярва в мен. Как бих могъл да ти се отплатя?
Детето заеше, че ще обиди Дядо Коледа, ако не поиска нещо и за това то казало:
– Може ли да ме повозиш на вълшебната шейна.
Дядо Коледа се съгласил на драго сърце. Малко по-късно добря стадец и макото момиче, стоели в шейната и си разказвали забавни истории. Те минали покрй замъка на Злата Кралица и въпреки злината, която тя извърила, те решили да я зарадват и за това й оставили един подарък.

На сутринта ...

Кралицата намерила грижливо опакован падрък до леглото си .Тя знаела, че е от Дядо Коледа, но го отворила. Щом видяла какъв е, сърцето й отново забило. Това била снимка на градинаря, истнската любов накарала Злата Кралица да стане отново добра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град