важните неща

Начало | важните неща | Коледа е най-прекрасното време от годината

Коледа е най-прекрасното време от годината

Даниела Накова | 2016-12-13

Коледа е най-прекрасното време от годината

Може и да не вярвате, но на Коледа стават чудеса. Първото чудо е, че цялото ми голямо семейство се събира у дома. Само на Коледа! Аз съм във ваканция. Баба се е върнала от Гърция. Братовчед ми най-сетне се сеща да дойде на гости, а мама и тате са в отпуск. Дори малката ми сестричка не е на градина, защото е Коледа.

Всъщност чудото започва още на Бъдни вечер. Събираме се всички ние, добри, усмихнати, любезни... Никой не повишава тон. Мама не ни се кара, ако си вземем маслинка от масата с пръсти. Храната е само постна и никой не ме тормози да опитам нещо, което не искам да ям. Да, това е Коледа за нашето семейство. Чудно събиране и прекрасни взаимоотношения, за които после мечтая цяла година.

Освен това, баба е донесла подаръци на всички. Ние пък имаме много подаръци за нея. Децата в семейството ядат шоколад до пръсване и сякаш никой не забелязва. И представете си, никой не ти иска бележника и не те пита защо петицата по математика не е шестица и как така, уж пишеш толкова хубави разкази и стихове, а си изкарал четворка на контролното по БЕЛ (върху целия изучен дотук материал).

Най-великото Коледно чудо е, че всички стават по-добри. Дори аз самата. Ето, спирам да се оплаквам и казвам: „Честито Рождество!“. Ама, моля ви, нека направим всички дни от годината Коледа. Тогава всички ще са щастливи и доволни, а животът ни ще е чудо!

Участва в конкурса „На Коледа стават чудеса



Коментари
1 коментар

Симона Тодорова, 12 г.,

Публикувано на 13.12.2016

Много хубаво направен разказ, много е интересен!!! Чета го отново и отново!Просто прекрасно!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град