новини детски

Начало | новини детски | Кои са 100-те най-любими детски книги на България, разберете от „Малкото голямо четене“

Кои са 100-те най-любими детски книги на България, разберете от „Малкото голямо четене“

Аз детето | 2011-04-09

Кои са 100-те най-любими детски книги на България, разберете от „Малкото голямо четене“

Тази неделя в предаването „Малкото голямо четене“ ще разберете кои са 100-те най-предпочитани книги на децата в България.

На 10 април 2011 г., от 18.00 часа в продължение на 2 часа, всяко заглавие от стотицата ще бъде представено с кратко 40-секундно клипче, анимирано от рисунките на участниците в конкурса на „Малкото голямо четене“, както и от творби на учениците от 1-во СОУ „Пенчо Славейков“, гр. София .

В продължение на две седмици зрителите на предаването ще могат да гласуват за фаворитите си от определената вече стотица. А на първи май, техният вот ще определи и 10-те любими книги на малки и големи.

В предаването ще станат ясни и имената на победителите в конкурса „Детска рисунка“. Децата, взели участие в него са над 3000, а техните творби ще може да видите на интернет страницата на предаването – malkotochetene.bnt.bg.

Специални гости на Гергана и Васил ще бъдат: водещият на сутрешния блок по БНТ „Денят започва“ Андрей Захариев, главният редактор на в. „Дневник“ Велислава Попова, Иван Киров-Тоби – творчески директор на рекламна агенция, Жюстин Томс – автор на детски текстове и главен редактор на Az-deteto.bg, както и един от най-скандалните литературни критици у нас Йордан Ефтимов.

Събеседниците в студиото ще бъдат и малките почитатели на предаването и книгите: близнаците Цветан и Румен Тошеви, Анджелика и Анабел, както и Деница Ковачева.

„Малкото голямо четене“ с приказен щанд на езерото Ариана в София
Голямото откриване на „Малкото голямо четене”



Коментари
1 коментар

не ми пука , ,

Публикувано на 11.04.2011

тъпо е

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град