Как да бъдеш популярна. Дневник

Начало  ›  Как да бъдеш популярна. Дневник

Как да бъдеш популярна. Дневник Как да бъдеш популярна. Дневник
Мая ван Уейгънън
Тази книга не е от задължителните списъци


Ретро мъдрост за съвременни чудаци.
 
Съветите на най-влиятелната тийнейджърка на света според "Тийн вог"!
 
"Популярна... Дефиницията на тази дума винаги е била малко неясна в главата ми. Знаех какво не означава. Не означава да те изберат последна. Не означава да ти се присмиват или да няма с кого да седнеш. Не означава да си сама. Но това вече не ми е достатъчно.
 
Надявам се, че в края на осми клас ще знам какво е да си популярна. Възможно ли е съветите за популярност отпреди повече от половин век да са все още приложими?..."
Из книгата
 
Запратена в изгнание на дъното на социалната стълбица в училище, Мая ван Уейгънън решава да започне уникален социален експеримент: да прекара цялата учебна година, следвайки съвети, взети от наръчник по популярност от 1950 година! Могат ли една маша за коса, куп нелепи дрехи, малко вазелин вместо сенки за очи и наниз перли да помогнат на Мая в стремежа ѝ да стане популярна? Резултатите от тази истинска история са смешни, излагащи, понякога болезнени и показват пътя към порастването, което невинаги се случва както си представяме, но си има и своите добри страни (дори ако първо трябва да наденеш кюлоти, за да ги достигнеш). Разказана с неповторимо чувство за хумор, историята на Мая служи за пример на читатели на всяка възраст за това колко много можеш да постигнеш, стига да проявиш доброта и самочувствие.

37 деца са прочели тази книга.
Те оцениха книгата с

2 2 2 2 2

Коментари

2 коментара

Мила , ,

Публикувано на 26.02.2016

Книгата е наистина прекрасна :)

Александра Емилова, 10 г.,

Публикувано на 22.04.2016

Фантастична е!

Коментирай