Елате на Детска работилничка за творческо писане на Az-deteto.bg!

Начало  ›  Елате на Детска работилничка за творческо писане на Az-deteto.bg!

Елате на Детска работилничка за творческо писане на Az-deteto.bg!

13.08.2015

Обичаш ли да четеш? А обичаш ли да пишеш? Искаш да ни разкажеш за любимите си герои от книгите?
 
Az-deteto.bg те кани на Детска работилничка за творческо писане „Писането като игра“, която ще се проведе на 29-ти август 2015г. от 11 часа в книжарница „Сиела Books&Music“ (в подлеза на Софийски Университет „Климент Охридски“).
 
Работилничката е предназначена за деца на възраст от 7 до 14 г., които са открили, че обичат да пишат и писането им доставя удоволствие. Събитието е част от кампанията „Забавното лятно четене“ на Az-deteto.bg за стимулиране на детското четене.
 
Ето какво те очаква на малката книжна работилничка, ако дойдеш на 29-ти август:
 

Ще научиш как се е появила идеята за Мечо Пух, как са нарисувани Барбароните и защо точно на салфетка, кой е вдъхновил образа на Карлсон от покрива и още куп любопитни факти за любими детски книги.
Ще разбереш:

  • какво е полезно да има в чантата си един измисляч;
  • как да се сетиш за интересни имена на героите си;
  • как да си размърдаш фантазията, ако е задрямала…какви са тайните на добрия илюстратор.

Специални гости на работилничката ще бъдат:
 
Петя Кокудева, (детски автор), която живее на малък софийски таван, пълен с рисунки от детски книги. Повече от всичко обича да пътешества по света, да спи до късно и да чете книги за Често се среща с хлапета из цяла България, за да четат и да измислят заедно. Завършила е журналистика, а после творческо писане. Работи като копирайтър. Пише за деца, защото й се играе. Петя ще разкаже какво всъщност прави един писател и заедно с децата участници в работилничката ще направят истинска книга, от начало до край!
 
Неин партньор в игрите по писане ще бъде Яна Казакова, (илюстратор), която обича планините, животните и децата, но най-много обича да създавам чудни светове с цветните си моливи. Яна ще помогне да се визуализират всички идеи на участниците в работилничката.
 
Виктория Бисерова е професионален читател. Чете по всяко време и мечтае да живее в библиотека. Обича да сбъдва идеите на писателите и ще ви разкаже какъв е пътят на ръкописа до рафтовете в книжарниците и библиотеките.
 
За да се запишете за участие в работилничката, пишете ни на имейл events@az-deteto.com, като в имейла напишете вашите име и фамилия, навършени години и телефон на родител за връзка, или на телефон 02/812 9 831. Записването ще продължи до 26-ти август.