новини детски

Начало | новини детски | "Клик" – спектакълът от "деца за деца" в детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

"Клик" – спектакълът от "деца за деца" в детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

Аз детето | 2013-10-17

"Клик" – спектакълът от "деца за деца" в детската програма на "Sofia Dance Week" 2013

Голям спектакъл „от деца за деца“ ще се случи в събота в рамките на детската програма на "Sofia Dance week" 2013, която и тази година фестивалът за съвременен танц предлага на най-малките си почитатели от различни възрастови групи.
Представлението "Клик" на 19 октомври, събота, от 17 часа в Зала 1 на НДК включва сто деца на сцената, които не са танцували в групи, преди да започнат работа с хореографа Петър Илиев. Участват ученици от 103 ОУ „В. Левски“, ЧОУРЧО “Българско школо”, 144 СОУ „Народни будители“, 95 СОУ „Проф. Иван Шишманов“
в София.

Спектакълът „от деца за деца“ се занимава с актуалната тема за функцията на образованието в дигитализирания свят на лесно достъпна информация. Говори за важни неща с много лекота, закачка и емоция.

 



 "Клик"  разказва на младата аудитория историята на човечеството през развитието на танцовото изкуство от древни времена до наши дни, като преминава през различни стилове. Представлението е финалният продукт на специализираната “Детска танцова програма” на фондацията, насочена към ученици от общообразователни училища в София, включително и деца в риск.

Фондация „Танцово изкуство – Илиев” е създадена от хореографа Петър Илиев, който от години живее и работи в Америка. Един от основните акценти на неговата работа са образователните инициативи за деца и младежи, насочени както към бъдещи професионалисти, така и към непрофесионалисти. Целта му е да култивира гъвкави и адаптивни танцьори, способни да отговорят на изискванията на съвременните хореографи и на развиващите се изразни средства. Проектите на фондацията имат и социално измерение – те използват изкуството като инструмент за стимулиране на творческия потенциал на учениците, за интеграцията между различни социални и етнически групи деца, което възпитава в толерантност и познаване на „другия“.



Идея и хореография: Петър Илиев

Музика: Пейо Пеев, Jerry Lee Lewis, John Mayer, Lisa Stansfield

Солисти: Андрея Андонова, Николина Карагеоргиева, Георги Банчев, Дойчин Дочев

Осветление: Майкъл Джарет

Сценография и костюми: Нина Зафирова

Продукционен мениджмънт: Розалина Лъскова и Цветелина Славчева

Организатори на "Sofia Dance Week" са ЕДНО и Фондация Америка за България. Генерален партньор на фестивала е Serdika Center. Генерални партньори на SOFIA DANCE WEEK KIDS са Barni и Банка ДСК.
 
"Sofia Dance Week" благодари на:
Столична община, Министерство на културата, Посолство на Испания в България, Британски съвет, Посолство на Америка в България, Посолство на Белгия в България, Чешки център, Институт Сервантес, Гьоте институт, НДК, Младежки театър, Държавен музикален и балетен център, Културен център СУ" Св. Климент Охридски", Нов български университет, Летище София.



Коментари
1 коментар

Йони , ,

Публикувано на 17.10.2013

До редакцията:Знам че не е по темата но искам да попитам защо в сайтът ви http://www.sportuvam.az-deteto.bg/index.html не сте качвали нищо от една година

От редакцията: За момента сме го спрели. Но скоро ще започнем отново да публикуваме и там неща.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град