афиш

Начало | афиш | Класическата постановка „Принцесата и свинарят“ ще радва малките зрители за Коледа

Класическата постановка „Принцесата и свинарят“ ще радва малките зрители за Коледа

Аз детето | 2016-12-08

Класическата постановка „Принцесата и свинарят“ ще радва малките зрители за Коледа

Една от най-известните приказки на Х. К. Андерсен оживява на сцената на Столичен куклен театър за Коледа. „Принцесата и свинарят“ е едно забавно представление, което подсказва на малките зрители защо е важно да обичаме истинските неща, защо е ценна обичта между хората, а не материалните придобивки. Подсказва на родителите да не учат децата си да обичат материалното, а да обърнат внимание на ценните човешки чувства! Впечатляващата сценография сякаш ни пренася в голяма детска книжка, от която рисуваните герои оживяват. Прекрасната актьорска игра, поднесена с много финес и мисъл и страхотната музика подсилват моментите от преживяванията на героите...

„Принцесата и свинарят“ е драматизация на уважавания Панчо Панчев – Дядо Пънч. Режисьорът Мария Банова ни поднася познатата приказка с много усет към детските възприятия и въображение. Резултатът е истинско забавление, прекрасна визия и актьорско присъствие!

„Оставете децата да обичат истинските неща – хората, природата и човешките ценности. Не ги затваряйте в ограничителните клетки на своя светоглед. Светът се променя, поколението и неговата чувствителност също“ – споделя Мария Банова.

„ПРИНЦЕСАТА И СВИНАРЯТ“

ПО Х. КР. АНДЕРСЕН

Драматизация: Панчо Панчев – Дядо Пънч

Режисура: Мария Банова

Музика: Димо Стоянов – P.I.F.

Сценография: Ива Гикова и Ивайло Николов

Участват: Елена Русалиева, Татяна Етимова, Димитър Иванов, Здравко Димитров

ПРЕМИЕРА – 10 декември, 19.00 ч. салон „Гурко“ 14

ПРЕДПРЕМИЕРА – 10 декември, 10.30, 12.00 и 16.30 ч.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град