новини детски

Начало | новини детски | Качете се на 13-етажната дървена къщичка на австралийския писател Анди Грифитс

Качете се на 13-етажната дървена къщичка на австралийския писател Анди Грифитс

Аз детето | 2018-07-17

Качете се на 13-етажната дървена къщичка на австралийския писател Анди Грифитс

Уникалната поредица за деца на австралийския писател Анди Грифитс и илюстратора Тери Дентън – „13-етажната къща на дърво“ бе представена днес от издателство „Дамян Яков“. Тези щури разкази в текст и картинки ще обърнат представата ви за детското четене. Анди Грифитс е сред най-популярните австралийски детски писатели. Неговите книги са спечелили над 50 престижни международни награди, адаптирани са за театрални спектакли и телевизионни сериали и са продадени в тираж от над 10 млн. екземпляра по целия свят. Той е работил като гимназиален учител, вокалист в рок група, бил е и комик.

Резултат от дългогодишното партньорство на Анди Грифитс с талантливия илюстратор Тери Дентън създава безспорни бестселъри, публикувани в над 50 държави по света. През 2016 г. за първи път Голямата награда на Австралийската книжна индустрия печели детска книга. Тази книга е от поредицата на Анди Грифитс и Тери Дентън.

Дървесната къща на Анди Грифитс и Тери Дентън е най-удивителната дървесна къща на света! Тя си има алея за боулинг, прозрачен плувен басейн, водоем, пълен с акули човекоядки, грамаден катапулт, тайна подземна лаборатория, лимонаден фонтан и машина за маршмелоу, която върви подире ти и ти изстрелва бонбони в устата, като огладнееш.„13-етажната къща на дърво“ е предназначена за деца между 7 и 13-годишна възраст. Книгата е важна и за всички родители: тъкмо книгите от тази поредица са провокирали интереса и събудили любов към книгите и четенето у милиони деца по света. Преводът от английски е на Светлана Комогорова–Комата.Коментари
1 коментар

В В, 12 г.,

Публикувано на 17.07.2018

Може да направите конкурс в които да може няколко деца да спечелят тази книга П.п. Кога е следващия конкурс

От редакцията: Отлично предложение. На 26-ти или 27-ми юли.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град