важните неща

Начало | важните неща | Какво е Коледа за мен?

Какво е Коледа за мен?

Мариана Чернецкая | 2010-12-27

За мен Коледа е топлината на семейството, тръпката, когато отварям подаръците, спокойствието, сигурността, която ми дава къщният уют... Обичам да знам, че около мен има хора, които обичам и които ме обичат. Чувствам се в безопасност, с топлината в погледите на семейството ми, богатата трапеза, коледната музика ми помагат да разбера колко малко е нужно, за да си щастлив... Обичам шума на целофаните, когато издърпвам панделките, за да отворя подаръците си. Обичам усмивката, която се прокрадва в лицето ми след всяка нова придобивка. Обичам вечер, преди да си легна, да застана пред елхата и унесена в светлинките да съзерцавам звездата на върха, представяйки си, че съм във Витлеем и наблюдавам новородения Исус заспал в смирения скут на майка си – Мария. А накрая, да изрека шепнешком желанията си и да заспя в спокоен сън.
Обичам, когато се събудя сутрин, да видя празната чинийка и изпитото мляко в чашката и въпреки, че възможността това да не е дело на Дядо Коледа да вярвам, че съм нахранила белобрадия старец и дори и за секунда той си е починал, преди да отлети и отново да полети из снежната нощ... Обичам, след като вече съм напълно разсънена да заваря вече не толкова горещия шоколад и да чуя поздрава "Честита Коледа!”. След това да закуся в топлата стая и след като се възхитя на картината, за която снегът – художник се е трудил цяла вечер да потъна в магията на запалената свещ пред мен. И както подобава, след богатата трапеза да взема монетката, спечелена от питката предишната вечер и да запаля свещта в храма... Да се насладя на пламъка и да се унеса в приказните песни, които се пеят... И за да завърша по идеалния начин този тъй специален 25-ти декември по път към близките ни да полудувам със снега, а след като стигнем да се предам на Коледния дух, на смехъ, на тъй празничния звън от чукащите се чашки, на белите снежинки зад прозореца и на радостта, на щастието и на благодарността, че имам дом, семейство и, че имам Теб, Господи!

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
5 коментара

Стилиана Маринова, 10 г.,

Публикувано на 29.12.2010

ТАЗИ КОЛЕДА ЗА МЕН Е СПЕЦИАЛНА. ОБИЧАМ МНОГО КОЛЕДА.

pavel peev, 9 г.,

Публикувано на 16.12.2012

az vqrvam v dqdo Koleda za6oto kogato ne vqrva6 nqma da ti donese podarak i 6e go ubi6. NO AKO VQRVA6 V NEGO TOI 6E TE ZARADVA. NO NE SE ZNAE DALI E V lAPLANDIQ. drdo koleda sa6e stvuva na severniq polos. i vie kogato go 4etete 6e vi stopli sarcata . va6i pozdravi ot Pavel dafinkov peev. ul.No prolt 6. az giveq v roga4evo

Спас Терзиев, 11 г.,

Публикувано на 18.12.2014

Истинското значение на Рождество Христово е че се е родил Исус Христос и той е спасител за нас

Александра Ивтиминова, 9 г.,

Публикувано на 15.12.2015

За мен коледа не е просто подаръци , а уникални мигове със семейството , който просто не могат да се упишат ако не си ги изживял това се нарича Коледна магия!!!!!

emilio emilow, 11 г.,

Публикувано на 07.10.2017

Za men koledata e speciqlna

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град