новини детски

Начало | новини детски | Как се става журналист разбраха децата, които гостуваха на Bulgaria ON AIR

Как се става журналист разбраха децата, които гостуваха на Bulgaria ON AIR

Аз детето | 2016-11-01

Как се става журналист разбраха децата, които гостуваха на Bulgaria ON AIR

За поредна година Bulgaria ON AIR отвори врати за най-малките. Инициативата е част от проекта „Гордея се с труда на моите родители“, чрез който деца научават повече за професиите там, където се практикуват.

За магията на медиите, видяна през детските очи:

Новината, която най-много искам да отразя за днес е, че ние сме тук. Забавляваме се и се запознаваме какво работят журналистите“, каза едно от децата. На едни им хареса алтернативата да се занимават с телевизия и радио, а други поискаха да станат „рекламисти“. По повод студиото на Bulgaria ON AIR един от малчуганите заяви: „Ако аз бях на мястото на някой, който управлява тази контролна зала, нямаше да ми е много лесно. Просто всичките тези бутони, ръчки, да можеш да видиш какво правиш на тях – за мен това не е лесно“.

Проектът „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН (БМ ГД на ООН) се проведе за четвърта поредна година. Тази година националната инициатива на българския бизнес, насочена към възраждане на труда като ценност, обхвана 19 компании в 9 населени места в страната. Компаниите участници разкриха пред над 500 деца творческата страна на труда и реалната стойност на парите като измерител на приноса на всеки трудещ се.

Национална телевизия Bulgaria ON AIR е традиционен участник в инициативата, като тази година ТВ студията на Bulgaria ON AIR и Bloomberg TV Bulgaria и работните места на сайтовете от медийната група Investor Media Group посетиха деца от Контур Глобал - Марица Изток и ТехноЛогика.

Източник на информацията и снимка: http://www.bgonair.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град