важните неща

Начало | важните неща | Как най-лесно се облича яке – на бас, че не знаехте този трик

Как най-лесно се облича яке – на бас, че не знаехте този трик

Аз детето | 2020-12-09

Как най-лесно се облича яке – на бас, че не знаехте този трик

През зимата, през есента или просто всеки път, когато е по-студено, духа вятър, вали дъжд или сняг най-добрият приятел на човека... не е кучето, а якето! Кучето... то също понякога има нужда от яке! Но понякога да облечеш дебело яке е доста трудно. Не се правете, че не се е случвало и на вас! Все още не сте си обули обувките, а пък за яке да не говорим и разбирате, че вече сте закъснели за училище или за среща за кино с най-добрия си приятел. Тогава набързо си обувате обувките и започвате да навличате якето. Звучи лесно и бързо, но изведнъж се оплитате докато сте закрили главата си с якето и не стига, че е тъмно и не виждате какво правите, но пък и се чудите сега това ръкав ли е или сте пъхнали главата на правилното място. Сигурно е на правилното място и продължавате нагоре, докато се оказва, че сте си заклещили главата в един от ръкавите. Какво ще правите сега – оплели сте се толкова много, като пате в калчища, както казват хората. Сега не само ще закъснеете още повече, но не е сигурно и дали няма да се наложи да отрежете ръкава, за да се измъкнете от хубавото яке превърнало се в капан.

Признайте си, на всеки от вас се е случвало подобно нещо, да се оплете в якето си. Обаче има много лесен начин това никога да не ви се случва повече. Видяхме го съвсем случайно в интернет (да, тук има не само забавни котки и кучета). При това идва чак от японски първокласници. Естествено го изпробвахме веднага и начинът е страхотен и въобще не е срамен – нито за малките, нито за големите. Какъв е той ли? Много просто!

Поставете якето на маса или бюро, което да е малко по-ниско от вас! Разпънете го добре с вътрешната част нагоре и с горната част към вас. След това просто се наведете, пъхнете ръце в ръкавите и обърнете якето нагоре във въздуха, докато ръцете ви са пъхнати в ръкавите. Готово е! Виждате ли колко бързо и лесно става! Вече няма оплитане, няма нищо подобно! Лесно като детска игра.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град