малък готвач

Начало | малък готвач | Изненадващо сладка закуска с обикновен ориз

Изненадващо сладка закуска с обикновен ориз

Аз детето | 2021-04-22

Изненадващо сладка закуска с обикновен ориз

Месо с ориз, спанак с ориз и понякога вместо фиде шепа ориз в супата – винаги сме свързвали тази храна с нещо солено и определено не със закуска. Освен разбира се ако не обичате да хапвате пиле с ориз на закуска. Сега обаче ще ви изненадаме като ви кажем, че обикновеният бял ориз си е идеален и за приготвянето на вкусна закуска. Плодова, сладка и много приятна. Закуската с ориз по тази рецепта ще се хареса на всеки от вас – тя е засищаща, полезна и дори има сладък вкус. Идеална е! Само опитайте и ще се убедите!

За закуската ще ви трябват:

  • 100 г сварен ориз
  • 1 банан
  • 3-4 ягоди
  • 1 супена лъжица мед
  • чаена чаша соево мляко с ванилия или пък просто прясно мляко с едно пакетче ванилия

Приготвя се буквално за минути:

В подходяща купичка сложете сварения ориз (той обаче трябва да е леко топъл) и в него сипете соевото мляко (или обикновеното с едно пакетче ванилия). Разбъркайте и оставете около 5 минути, за да може оризът да се овкуси. През това време обелете банана и махнете листенцата на ягодите. Измийте ги добре и ги нарежете на малки парченца. Не забравяйте обаче да оставите и 1-2 ягодки и малко банан за украса. Храната винаги е по-вкусна и приятна с украса. Останалите нарязани на парченца добавете към купичката с ориза и разбъркайте. Ще забележите, че той вече е станал много мек и прилича малко на овесена каша – точно това е целта.

Сега остава само да украсите с малко ягоди и банани и сте готови. Най-вкусната закуска от... ориз. Разбира се ако предпочитате друг вид плодове можете да използвате и тях. Каквито и да изберете ще стане вкусно!

По идея на superhealthykids.com

Вижте и още вкусни рецепти за закуска:
Ароматни пръчици с шунка и моцарела за интересна закуска
Тайната рецепта за закуска на феите
Закуска по френски: няколко предложения за вкусни френски хлебни рулца
Солено-сладки печени понички за идеалната закуска
Сладолед на закуска... Да – с тази интересна рецепта е напълно позволено!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град