новини детски

Начало | новини детски | Измисли история и я разкажи в Scratch!

Измисли история и я разкажи в Scratch!

Аз детето | 2017-05-19

Измисли история и я разкажи в Scratch!

Сигурни сме, че поне веднъж сте чували репликата „Стани от компютъра и прочети някоя книга!“ и то най-вероятно точно, когато играете на любимата си игра и сте на път да поставите нов рекорд по точки или пък да минете онова трудно ниво, което се опитвате да прескочите от месеци. Знаете ли обаче, че въобще не е нужно да противопоставяте книгите на компютрите. В действителност те си вървят ръка за ръка, защото как според вас щеше да бъде създадена тази игра, ако екип от умни хора, които със сигурност са чели книги не бяха и съответно не са станали чак толкова умни!

По този повод и по повод 10-годишнината от създаването на популярния компютърен език за деца Scratch от фондация „Детски книги“ ви предизвикват да докажете на възрастните, че книжките и електронните забавления си вървят заедно и могат да се съчетаят съвсем успешно. Няма по-хубав начин това да бъде направено освен с един забавен конкурс. За да участвате в него трябва да измислите своя кратка история и след това да я анимирате в стил Scratch. Как се прави това можете да видите на http://scratch.mit.edu.

След като сте готови можете да изпратите своята анимация до 31.05.2017 година на имейл адрес igra@detskiknigi.com. В имейла си задължително напишете:

- трите си имена, възраст и град;

- кратко описание на измислената от вас история;

- линка към нейната анимация в Scratch.

Най-интересните 2 анимации, избрани от журито на „Детски книги“, ще донесат на своите автори наградакнигата „Scratch. Програмиране за деца“. Победителите ще бъдат обявени на Деня на детето, 01.06.2017 г., на сайта на „Детски книги“!



Коментари
1 коментар

Рая Томова, 11 г.,

Публикувано на 22.05.2017

Къде да го изпратим

От редакцията: Както е написано по-горе: След като сте готови можете да изпратите своята анимация до 31.05.2017 година на имейл адрес igra@detskiknigi.com.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град