сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Излитаща ракета

Излитаща ракета

Катерина Василева | 2011-01-21

Ще ви трябват:
картон
флумастри
ножица
лепило

Как се прави:
Прегънете през средата дълъг лист картон по тясната му страна. Прегънете още веднъж на около 1/3 от дължината откъм вече прегънатата страна. Обърнете хартията със сгънатата част към масата. Прегънете така, че новообразуваният ръб да легне върху средната прегъвка. Разгънете последните две прегъвки и обърнете хартията, така че да получите стълба. С молив и линия очертайте надлъжно две успоредни линии. Трябва да са малко по-навътре от страните на хартията и на еднакво разстояние от тях. Очертайте права линия малко над най-горната прегъвка, така че да се получи правоъгълник в най-горната част на хартията.
В получения правоъгълник нарисувайте ракета с черен флумастер. Добавете "опашка" и малко облаци от пара и дим. Оцветете рисунката.

След това изрежете излитащата ракета по контура, като държите и режете едновременно и двата пласта хартия. В средната прегъвка изрежете малък процеп, широк колкото е разстоянието между двете надлъжни линии. Прегънете хартията по средната прегъвка, така че ракетата да е от вътрешната страна. Оцветете най-горната част (тази с прореза) от двете страни като звездно небе. Разгънете хартията и прегънете отново всичките й части навътре към линията на средната прегъвка. Прегънете частите, на които е нарисувана ракетата, навътре. Залепете една за друга частите, на които е нарисувана ракетата. Притиснете ги и наместете контурите така, че напълно да съвпаднат.
По същия начин можете да направите фея, делфин, жаба, Супермен и каквото друго се сетите!



Коментари
2 коментара

Катерина Василева, ,

Публикувано на 21.01.2011

До редакцията: Мога ли в отделно електронно писмо да ви изпратя снимката?

От редакцията: Да.

Мира Петрова, ,

Публикувано на 13.02.2011

Как мога да ви пратя идеята си за раздела сръчни ръце ?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град