важните неща

Начало | важните неща | Интересни идеи за парти за рожден ден

Интересни идеи за парти за рожден ден

Аз детето | 2017-07-29

Интересни идеи за парти за рожден ден

Всяка година, когато имам рожден ден и смятам да поканя приятели, за да се позабавляваме и да го отпразнуваме се срещам с една и съща дилема: дали да отидем извън града или да организирам празника вкъщи? Дали да поканя само близки приятели или целия клас? Какво да готвя? Дали да измисля предварително някаква развлекателната програма? Тази година след много мислене и търсене, се сетих за няколко идеи за парти, които моите приятели харесаха. Надявам се, че ще са полезни и за вас.

1. Чаено парти, като при Алиса

Надявам се сте чели "Алиса в Страната на чудесата". На мен тази книга ми е любима, страхотна е, научих много неща от нея и дори ми даде идея за рождения ден. Нали помните, когато Алиса беше на чаено парти? Защо да не си организираме и ние такова, само че у дома?
Поканете гости. Не им казвайте обаче какво ги очаква, за да бъде изненадата още по-голяма. След това се преоблечете като Алиса или като Лудия Шапкар. След това пригответе и празничната трапеза. Най-важното за нея е чаеният сервиз, дори да нямате такъв, просто намерете еднакви малки чашки и готово. Разбира се ще ви трябват и чинии. Сложете върху всяка чиния парче пай или нещо друго такова, ще ви дам и няколко линкове за подходящи за случая рецепти, и етикет "Изяж ме." Във всяка чаша, налейте чай – като шапкар. Наблизо поставете бутилки с лимонада. Скъсайте етикетите от бутилките и ги залепете на тях други, на които пише "Изпий ме!". Гарантирам, че когато гостите ви видят всичко, те просто ще останат изумени! Ако пък след това им дадете и роля от Алиса и разиграете нещо, чаеното парти ще се превърне в още по-страхотна забава.

Ето и обещаните рецепти, не са точно за пай, но пак са много подходящи:
Лесен детски чийзкейк
Шоколадова пица
Бърза детска торта с крем
Интересен и странен сладкиш
Торта от пуканки
Лесна плодова торта
Торта с праскови
Бърза и вкусна торта с крем
Шоколадова торта
Руло мозайка
Сладкиш “Кроасанено шу”


2. Следващата идея начирам "скритото парти-изненада". Подготвя се много лесно, като за рожден ден си подгответе каквато почерпка ви хареса. Поканете приятелите си и още в началото им съобщете, че някъде из къщата сте скрили вълшебен камък. Намерете някое красиво камъче и наистина го скириите. А каква ще е наградата за този, който го намери.
Той може да поиска от всеки да му изпълни едно желание. И в разгара на празника кажете, че е време да се започне с изпълненито на желанията. Гарантирам, че ще бъде много забавно!

3. Парти  в стил "Дивия запад"

Ако имате рожден ден през лятото или пролетта устройте рожден ден с каубои и индианци. За да направите това, ще ви трябват малко пера, карирани ризи, огнестрелни оръжия,  които да са играчки разбира се. Ако организирате подобно парти най-добре да е в гората или на вилата. Ако нямате такава възможност и близкия парк ще свърши работа.  Важно е да поканите повече – така ще бъде по-добре (и ще има повече подаръци за вас ;-)). В крайна сметка, според древна традиция, каубоите и индианците са се разбрала и са пушили лулата на мира около лагерния огън. Вместо лула нека при вас има вкусна торта за рождения ден. Огън може да се уреди, но с помощта на родителите, разбира се.
 
Ако имате и други такива идеи ще се радвам да ги споделите, както и как вие обикновено празнувате рождения си ден. Очаквам ви в коментарите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град