Инициативи

Начало | Инициативи | Инициативите в Помощното училище в Плевен по повод Световния ден без тютюн

Инициативите в Помощното училище в Плевен по повод Световния ден без тютюн

Помощното училище, Плевен | 2009-06-04

Инициативите в Помощното училище в Плевен по повод Световния ден без тютюн

Световната здравна организация обяви 31 май 2009 г. за Световен ден без тютюн. Тази година темата, насочена към живот без тютюневи продукти, е “Здравните предупреждения върху опаковките на тютюневите изделия”.
Инициативите в Помощното училище в Плевен по повод Световния ден без тютюн са продължение към училищния проект “Заедно срещу дрогата”, научаваме от Милен Наков, директор на училището. Той се реализира с помощта на Областния съвет по наркотични вещества – Плевен, Общинския Превантивно-информационен център по зависимости – Плевен и Община Плевен.
В поредното си образователно занимание по проекта учениците със специални образователни потребности бяха запознати с физиологичните и психичните ефекти от пушенето и последиците от продължителната употреба на цигари. Накрая всички заедно с голям интерес и желание се включиха в направата на колаж “Нашият избор”. С него учениците от Помощното училище ще се включат в обявения от гореспоменатите институции традиционен конкурс “Бъдеще без наркотици”, посветен на 26 юни, Международния ден за борба с трафика и разпространението на наркотици.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град