любопитно

Начало | любопитно | Играчка по дизайн на българче се продава в цял свят

Играчка по дизайн на българче се продава в цял свят

Аз детето | 2017-11-28

Играчка по дизайн на българче се продава в цял свят

Летящият дакел-еднорог Мури, роден от въображението на Мира от България, вече може да бъде намерен в магазини по цял свят. Всички приходи от продажбата на серията SAGOSKATT, в която влизат още девет плюшени играчки, направени по дизайн на финалистите в миналогодишния конкурс на Икеа за детска рисунка, отиват в полза на местни проекти за деца.

„Изключително сме горди, че в конкурса за детска рисунка от миналата година имаме победител от България, който ще бъде посланик на инициативи с добра кауза по целия свят. Това е истински пример, че за детското въображение и чудесата няма граници“, споделя Йоана Цонева, маркетинг мениджър на веригата магазини.

Веригата провежда подобни кампании ежегодно през последните четири години, които набраха над 140 000 лева за проекти на УНИЦЕФ България. Един от тях е „Заедно от детската градина“, чиято цел е да осигурява среда, която подкрепя всички деца да учат и да играят заедно от най-ранна детска възраст. В резултат от предходните инициативи, вече десет български детски градини са обзаведени, за да осигурят възможности за включващо развитие на деца със специфични потребности. Средствата се грижат и за домашния уют в девет центъра за работа с деца от най-уязвимите групи, създадени от УНИЦЕФ в осем български града.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град