Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Играли ли сте някога на Fortnite?

Играли ли сте някога на Fortnite?

Аз детето | 2019-08-28

Играли ли сте някога на Fortnite?

Представете си, че сте по средата на гигантска буря. Околните сгради и обекти обаче ви изглеждат познати. Прилича много на днешната планета Земя, но повечето хора ги няма. Вместо това сте само вие и още 99 души. Събирате храна, борите се с другите за най-ценните вещи. След около половин час само един от вас все още ще стои прав. Знаеш, че оцелял ще бъдеш ти. Ако този сценарий ви звучи познато, вероятно сте един от 125 милиона души, играещи „Fortnite: Battle Royale“. Другите две версии на играта „Fortnite: Save the World“ и „Fortnite Creative“, са малко по-различни от Battle Royale. Save the World позволява на четирима играчи да са в един отбор. В тази версия играчите работят заедно, за да намерят храна и да се преборят със същества, подобни на зомбита. Fortnite Creative дава на всеки играч свой собствен остров. Геймърите могат да строят на острова и да канят други играчи да се присъединят към тях.

След старта си през 2017 г., Fortnite превзе игровата общност по-мощно и от буря. Част от този феноменален успех се дължи на факта, че се играе от истински хора от цял свят. Може да ви пусне на картата с човек, който седи до вас или някой от Австралия. Да не говорим, че Fortnite може да се изтегли безплатно. Разбира се, има покупки по време на играта за допълнителни екстри, но и без тях също може да станеш добър геймър. Нов ли сте във Fortnite? Ако е така, има няколко неща, които трябва да знаете, преди да започнете. Първо, макар някои хора да имат късмет, за повечето няма вероятност да спечелят първия си кръг в Battle Royale. Можете обаче да останете в играта, след като сте победени. Това ще ви помогне да се научите от други играчи и да продължите по-дълго в следващата си игра. Второ, не забравяйте, че можете да събирате материали и да изграждате неща, които могат да ви помогнат. Има много места от които да намерите материали като дърво, тухли и метал. Може да отсечете дърво и да го използвате, за да изградите стълби към ново място в играта. Още по-полезно можете да използвате материалите, за да изградите подслон, за да се предпазите от друг играч.

Накрая, намерете екип! Fortnite е много по-забавна с приятели. Можете да доведете приятели със себе си, за да играете в режимите на „duo“ или „squad“. Можете също така да играете в режим 50 срещу 50, за да си намерите по-лесно отбор. Колкото повече хора работите заедно, толкова по-вероятно е да спечелите играта. Запомнете също така, че социалният аспект на Fortnite е част от това, което я прави толкова популярна. Всяка видеоигра, която е забавна само за един, е още по-приятна с други хора. Мултиплейърната природа на Fortnite я прави по-социална от повечето други игри. Играта всъщност е толкова забавна, че понякога е трудно да спреш да играеш! В края на краищата, кой иска да се откъсне от забавна игра с приятелите си, за да върши домакински работи, домашни задачи или да спи? Въпреки това е важно понякога да се отдръпнете. Времето лице в лице с приятелите и членовете на семейството е важно за изграждането на здрави отношения. Освен това се нуждаете от време, за да останете увлечени в училище и да поддържате здравословен график на съня.

Както при всички онлайн игри, не забравяйте, че правилата в реалния свят все още се прилагат и във Fortnite. Никога не трябва да обиждате или да заплашвате друг играч. Някои геймъри са използвали Fortnite, за да тормозят други и са видели последствия от реалния свят. Те са загубили приятели, били наказани от родителите и дори били арестувани. Нали не искате да сте този, който ще съсипе забавлението за всички! Когато се играе по здравословен начин, Fortnite може да бъде много забавна. Както при всяка онлайн дейност, уверете се, че имате разрешение от член на семейството. След това се запознайте с приятелите си и започнете да събирате материали, да споделяте лекувания и да пазите гърбовете на членовете на отбора! Имате ли някакви съвети за новите играчи на Fortnite? Оставете вашия коментар!



Коментари
1 коментар

Алекс , 10 г.,

Публикувано на 10.06.2020

Аз всеки ден играя играта много е яко но има един проблем. Родителите ми винаги ме наказват и ми я вземат. Моля ви направете статия за как когато ни наказват да ги накараме да си сменят мнението(да не сме наказани)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град