малък готвач

Начало | малък готвач | И всичко стана в карамел

И всичко стана в карамел

Аз детето | 2020-11-04

И всичко стана в карамел

Цветна плодова салата, вкусен сладолед, ароматен кекс, хрупкави бисквитки и дори полезната овесена каша – знаете ли как тези вкуснотии могат да станат още по-апетитни. Като ги залеете с карамелен сос! Но чакайте, преди да се запътите към магазина или да кажете на мама и татко какво искате да ви купят, можете да имате колкото си искате карамелен сос и при това по-вкусен от купешкия с една съвсем лесна рецепта. Така че ако искате всичко, което обичате да има и щипка карамелен вкус, ето какво ще ви е необходимо.

Приготвя се лесно и бързо. Сложете всички съставки в тиган или тенджерка и поставете на котлона на средна степен. Започнете да бъркате – най-добре ще е с дървена лъжица. Малко по малко захарта и маслото ще се стопят и ще започнете да получавате гъста светлокафява течност. Когато се сгъсти като боза или тесто за палачинки, махнете от котлона. Изчакайте 5 минути да изстине и внимателно пресипете в буркан с капачка. Така направеният карамелен сос може да сложите в хладилника и да издържи до 3 седмици.

А как да го използвате... е, вече ви казахме. И помнете, ако е прекалено гъст след като го извадите от хладилника, потопете буркана в гореща вода за 5 минути и сте готови. Вкусен и лек и готов да направите всичко в карамел или по-точно всичко с карамел!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град