новини детски

Начало | новини детски | И малкото добро е нужно: ученици от София събират вода за свои връстници от Перник

И малкото добро е нужно: ученици от София събират вода за свои връстници от Перник

Аз детето | 2020-01-20

И малкото добро е нужно: ученици от София събират вода за свои връстници от Перник

Монета по монета, деца в столичното 119-то училище от няколко дни пълнят кутия. Целта е да се съберат пари. Пари за вода, която да отиде при други деца – в Перник. Идеята хрумнала на второкласници в час по социално предприемачество и на входа на училището била поставена кутия за дарения. Децата планират да се свържат с училище в Перник, където да доставят вода.

Идеята всъщност първо хрумнала на Петър Газдов, второкласник в столичното 119 СУ „Симеон Ангелов“. „Просто бях слушал по новините и реших така да помогнем на децата в Перник, на родителите, на бабите, дядовците. Казах на госпожата и започнахме да събираме пари“, споделя Петър пред Bulgaria ON AIR. „Замислих се не само за децата, замислих се и за колегите, защото аз мога винаги да отида и да измия ръцете си, а те вероятно не могат“, казва началният учител Емилия Полмаркова.

В инициативата се включва целият клас и така капката добро се превръща в кауза, събрана в кутия за средства на входа на училището. Така водата, закупена от децата, ще бъде доставена на 11-то основно училище в миньорския град. „Първата ни цел беше за всяко дете да има поне по 5 бутилки, така че да запасим за една седмица поне с бутилка вода за пиене на ден“, обясни зам.-директорът на 119 СУ Симеон Ангелов. Водата ще бъде докарана в средата на следващата седмица.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град