Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Ховърборд – бъдещето вече е тук!

Ховърборд – бъдещето вече е тук!

Аз детето | 2019-02-05

Ховърборд – бъдещето вече е тук!

Някога мислили ли сте си какъв ще е животът ви, когато станете на възрастта на родителите си в момента? Как би изглеждал светът през 2054 година например... Дали ще има коли без шофьори навсякъде или пък може би вече ще имаме роботи, по-скоро андроиди, които ще бъдат същите като нас и ще ни е трудно да различим кой е истински човек? Дали ще се возим вместо с автобус и метро с летящи чинии, или пък ще имаме реактивни раници... А защо пък не и направо да можем да се телепортираме. Толкова много неща биха могли да се случат дотогава! От друга страна осъзнавате ли, че някои неща от това „вълшебно“ бъдеще са вече тук!

Вече имаме коли, които се управляват сами и макар още да ги тестват, те вече са изработени. Имаме робот, който прилича на човек и се държи като такъв. Вярно – засега у нас е само един и се нарича София, но все пак съществува. Реактивни раници и телепортация все още няма, но пък има супермодерен скейтборд... Със сигурност много от вас са го виждали, а друга част дори си имат такъв и вече са го карали! За какво говорим ли? За ховърборд естествено!

Той може и да не ви изглежда като много голямо откритие на бъдещето, но реално си е такова, защото само преди 10 години никой не си е помислял, че може да се вози на нещо подобно. При това технологията, която стои зад тези интересни джаджи за придвижване е доста интересна. Прочетете и ще видите, че сме прави!

Ховърбордите, които някои от вашите приятели вече карат, са самобалансиращи се скутери. Тези скутери все още не се носят над земята. Те имат две колела, за да се придвижват. И макар че имат колела, са доста интересни, защото са пълни със сензорни системи, които им помагат да се движат и да не падате така лесно от тях. Тези сензорни системи са си чиста технология от бъдещето, защото засичат накъде се накланяте, когато карате това нещо и така то знае дали трябва да завие, да продължи напред, назад или просто да балансира, за да не паднете. Също така предава информация и на мотора за това колко бързо или бавно трябва да се движи. За да управлявате ховърборд, ви е нужна правилна стойка и отличен баланс. Устройството се задвижва от литиево-йонна батерия, като в зависимост от модела развива от 6 до 15 км/ч и издържа от 8 до 20 км.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град