новини детски

Начало | новини детски | Ходенето на детска градина ще е по-лесно с петата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“

Ходенето на детска градина ще е по-лесно с петата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“

Аз детето | 2020-12-16

Ходенето на детска градина ще е по-лесно с петата книжка от поредицата  „Маргаритка и полезните навици“

Петата книжка от поредицата „Маргаритка и полезните навици“ помага на родителите да се справят с един от най-трудните моменти при отглеждането на деца. Посещаването на детска градина понякога е труден момент в живота на всяко малко дете и неговото семейство, а родителите невинаги успяват да обяснят добре защо е важно то. Преди детските градини да отворят отново врати, на пазара се появява петата книжка от поредицата, създадена в помощ на родителите от сърцатия екип на „Маргаритка“ – Яна Липованска, Виктория Величкова (Вики от „Мастило“), писателя Илия Деведжиев и художничката Веселка Велинова.

В „Биби и Мими на детска градина“ обичаните от хиляди деца Биби и Мими намират нов приятел на име Макси, който за първи път ще посещава тяхната детска градина и се страхува от поредица предизвикателства и проблеми, с които му предстои да се срещне. Добре, че на помощ идват Биби, Мими, Маргаритка и Бухалчето, които превръщат ходенето на детска градина в незабравимо приключение. Защото освен че не е страшно, там човек може да хапне вкусна храна, да порисува на воля, да сътвори различни фигурки от хартия или да намери толкова много нови приятели.

С петата книжка от поредицата, която превръща досадните задължения във вълшебно преживяване, сутрините на много родители никога повече няма да започват с репликата „Не искам да ходя на детска градина. Не искам, няма, няма!“ Защото с Биби и Мими ходенето на детска градина става истински празник.

„Маргаритка“ се превръща в спасител на много родители още през 2016 г., когато на пазара се появява първият албум с нови аранжименти на някои от най-популярните български детски песнички. След впечатляващия успех, създателите на проекта, Виктория Величкова (Вики от „Мастило“) и Яна Липованска, издадоха още един албум през 2018 г., а миналата година предприеха огромна крачка напред със създаването на изцяло авторски музикален албум, посветен на по-лесното усвояване на полезни навици. Избрани части от всички музикални произведения от диска участват и във видео поредицата „Полезни Навици“, реализирана в партньорство с националната инициатива „Приказки без край“.

Прочетете още:
5 главни типа преподаватели в детската градина (и как да намерите общ език с тях)
Адаптацията на детето в детската градина – 4 основни родителски грешки!
В детската градина



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град