новини детски

Начало | новини детски | Хайде да открием тайните на вълшебното кралство на феите

Хайде да открием тайните на вълшебното кралство на феите

Аз детето | 2016-12-27

Хайде да открием тайните на вълшебното кралство на феите

Когато новородено бебе се засмее за първи път, смехът му полита към остров Никога. Щом докосне вълшебните му брегове, смехът се превръща във... фея! Няма момиче по света, което да не познава прекрасните обитателки от Царството на феите! Елате на остров Никога – същият онзи остров от романа на Джеймс Матю Бари, на който живеят Питър Пан и страшният капитан Кук. Остров Никога е дом и на феята Камбанка и нейното голямо вълшебно семейство. Феите са миниатюрни, красиви и невероятно различни по характер – от веселата и щедра Камбанка, през разумната и срамежлива Бек, до новородената фея Прила. Всички момиченца обичат приказки за прекрасни принцеси и вълшебни замъци. Слушайки любимата история, всяка си се представя в ролята на главната героиня и мечтае да преживее незабравими приказни приключения. Да повярваш е само началото...

Много отдавна Титания, кралицата на феите, заповядала тайните на нейното кралство никога да не бъдат разкривани на външния свят. Имало обаче деца с прашинки звезден прах в душите, затова кралицата на феите решила, че те заслужават да надзърнат във вълшебната ѝ страна. Специално за тях тя създала книгата „Феите. Открийте тайните на вълшебното кралство“, като помолила авторката Алисън Малоуни и издателство „Инфодар“. Тя е създадена по-точно специално за вас, защото както казва Джеймс Матю Бери:

„.. когато първото бебе се засмяло за първи път,
смехът му се пръснал на хиляди парченца, които се понесли навсякъде и така се появили феите. И сега, когато се ражда дете, първият му смях се превръща във фея. Затова за всяко момиченце и всяко момченце има по една фея.“

Отворете страниците на тази книга и влезте в блестящо кралство на вълшебство и магия. От горските духчета до градинските пикси, от водните нимфи до домашните елфи, тук са феите, които живеят около нас! Изследвайте загадъчния свят на Вълшебната страна, надникнете във великолепния замък на кралицата и научете кои са най-прочутите феи, от Камбанка и Феята със сините коси до лошата фея от „Спящата красавица“. Тук ще откриете, че роклите от копринена паяжина са хит във вълшебната мода, и ще разберете какво представляват вълшебните пръчици и магическият прах.

Всяко малко момиченце мечтае да навлезе в пленителния, блестящ и изпълнен с чудеса свят на феите и затова в книгата ще намери прекрасни крила, които може да си прикачи с помощта на панделка!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град